2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Belföld

Nekifeszült a tüntetők egy része a rendőrsorfalnak a Lendvay utcában, ütést kapott a PestiSrácok munkatársa + videók

A péntek esti influenszertüntetés után a nagy többség elhagyta a Hősök terét, azonban pár száz ember átvonult a Fidesz Lendvay utcai székházához, hogy „Mocskos Fidesz!” és „Orbán takarodj!” rigmusokkal adjanak hangot elégedetlenségüknek - írja a Mandiner. Közben kiderült, a PestiSrácok stábját támadás érte, az operatőrt kétszer megütötték. Egy nőt pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt feljelentettek.

  • Nekifeszült a tüntetők egy része a rendőrsorfalnak a Lendvay utcában, ütést kapott a PestiSrácok munkatársa + videók

Beszámolók szerint többen nekinyomultak a rendőrsorfalnak és igyekeztek zavarni a munkájukat azzal, hogy rájuk kiabálták a „kétszázezret kerestek”. Rongálás is történt, kormányzati plakátokat téptek le a tüntetők és dobták jobb esetben a kukák mellé.

Miután a hangulat megnyugodott és a tömeg oszlani kezdett a rendőrség úgy döntött, hogy nem lesz tömeges igazoltatás, hanem engedik távozni az embereket. Végül két embert igazoltattak a rendbontás miatt.

Egy rövid videó is felkerült a YouTube-ra, amely bemutatja a dulakodásokat:

A PestiSrácok.hu stábját is megtámadták

Varga Ádám beszámolója a péntek esti súlyos incidensről. Az újságíró kollégáját kétszer hasba ütötték, végül a rendőrök beavatkozása mentette meg őket az agresszív demonstrálóktól. 

 

A BRFK közleménye

A Budapest, XIV. kerület, Hősök terére 2024. február 16-ára bejelentett gyűlés szervezője 19 óra 56 perckor bejelentette a rendezvény végét. A résztvevők egy kisebb csoportja a Dózsa György úton maradt, és megpróbálták provokálni a rendőröket. Két ember a biztosításban részt vevő egyenruhások és a jogellenes csoportosulás közé szorult, ezért saját biztonságuk érdekében a rendőrök kiemelték onnan.

A gyűlés biztosítása során a rendőrök további két emberhez hívtak mentőt, akik a tömegben rosszul lettek. Egy nőt pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt feljelentettek.

Fotó: Képernyőfotó, forrás: Facebook.com/magyarinfo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Ursula von der Leyen: az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!