2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hírek 18:00

Belföld

Ferencváros: Kirúgták, mert Fideszes

Nem jelenhetett meg időben a kerületi újság, mert olyan cikkek lettek volna benne, amelyek az előző - fideszes - városvezetés alatt történt fejlesztéseket mutatták be. Erről beszélt a lap kirúgott főszerkesztője híradónknak. Veres Lászlót nem sokkal az önkormányzati választás után küldték el, miután kiderült, hogy fideszes.

Az újságot a nyomdába történő továbbítás előtt a polgarmester@ferencvaros.hu email címre küldd meg. A mandiner mutatta be ezt az emailt, amelyet a IX. kerületi újság több munkatársa megkapott több mint két héttel a választás után.

Baranyi Krisztina, a frissen megválasztott ellenzéki polgármester épp ezekben a napokban beszélt arról az indexnek, hogy nem fogja ellenőrizni a kerületi médiát.

A biztosíték hogy a polgármester nem irányítja, ez a biztosíték Baranyi a sajtószabadság fontosságát hangsúlyozta.

Van egy viszonylag széles nyilvánosság, kerületi nyilvánosság, amelyet mi szeretnénk egy ilyen kis helyi szabad sajtóvá alakítani. Ezt mi egybegyúrjuk, egy vezetés lesz, és az ott dolgozó újságírókat szeretnénk önálló szabad munkára biztatni

- mondta a IX. kerületi polgármester, Baranyi Krisztina.

A ferencvárosi polgármester egy Facebook bejegyzésben tagadta, hogy ő adott volna utasítást arra, hogy küldjék el neki a lapot megjelenés előtt. Az emailt valóban nem ő küldte, hanem egy olyan irodavezető, aki már a fideszes Bácskai János előtt is a hivatalban dolgozott. A lap azóta már leváltott főszerkesztője szerint életszerűtlen, hogy ő magától adta volna az utasítást.

Ő az adminisztrációs részéért volt felelős az újságnak, úgy mint a lap előállításának, terjesztésének közbeszerzéséért például, neki kellett leadni a lap munkatársainak teljesítési igazolásait tehát ő egy abszolút adminisztratív feladatot látott el az újságban

- fogalmazott a Ferencváros Újság volt főszerkesztője, Veres László.

Veres László azt is elmondta, hogy egy megbeszélésen beszámolt a következő lapszám tervezett tartalmáról Baranyi kabinetfőnökének.

Én a 13-a előtt történteket is, amikről addig még nem tudtunk számot adni, arról is be szeretnék számolni az újságban, hiszen itt azért jelentős fejlesztések és beruházások történtek illetve azok átadása történt meg a választás előtt, feltételezem, hogy ettől bizonytalanodtak el egy kicsit

- mondta Veres László.

A lap megjelenését ezután elhalasztották, Veres Lászlót pedig leváltották a főszerkesztői posztról. Kerestük Baranyi Krisztinát is, azonban adásunkig nem értük el.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!