2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

„Ez maga a közgazdasági hülyeség” + Videó

Az IMF olyan feltételekkel akar elővigyázatossági hitelkeretet biztosítani, mintha az készenléti volna – vélekedett a Hír Televízió Rájátszás című műsorában Boros Imre. A közgazdász szerint hazánkat nem fenyegeti államcsőd.

Boros Imre a Hír TV Rájátszás című műsorában cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy Magyarországot az államcsőd veszélye fenyegeti. Az elismert gazdasági szakember hozzátette: az IMF olyan feltételekkel akar elővigyázatossági hitelkeretet biztosítani, mintha az készenléti volna, amit az ország gazdasági helyzete egyáltalán nem indokol.


Boros Imre úgy fogalmazott: „csődről beszélnek 38 milliárd eurós tartalék mellett, ez maga a közgazdasági hülyeség”. Mint mondta: Magyarország egy olyan facilitást kért, amit ez a válság termelt ki, amely arra való, hogy ha egy országot megtámadna a spekuláció, akkor ott van mögötte az IMF „egy hatalmas bunkóval, és ad pénzt”. „Nekünk nem kell pénz, mert ott van ez a pénzösszeg, és a kereskedelem is termeli a pénzt” – tette hozzá.

Mint arról az MNO korábban beszámolt, az IMF–EU-egyezség elmaradása esetén 340 forintig is drágulhat az euró, és a magyar gazdaság már az idén mély recesszióba süllyedhet – vélekedtek szerdai londoni helyzetértékelésükben felzárkózó piaci közgazdászok, akik szerint éppen ezért továbbra is valószínű a megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal és az unióval.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!