2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Európa bohóca: Jean-Claude Juncker

E heti hősünk már nem marad sokáig az uniós nagypályán. Politológusok szerint minden hájjal megkent politikus, Soros György jó barátja és a migrációé. Mostanában inkább megdöbbentő viselkedésével hívja fel magára a figyelmet. Ő Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönő elnöke.

  • Európa bohóca: Jean-Claude Juncker

Juncker Luxemburg miniszterelnöke volt 1995-től 2009-ig. A nagyhercegségből lényegében egy adóparadicsomot csinált. A GDP- adatokat nézve a luxemburgi a legmagasabb az Unióban, szinte a németországi duplája. Ezt azzal érték el, odacsábították a multicégek központjait: az adózás mértéke egyéni alkuval köttetett. A vállalati adó jellemzően 1 százalék alatt volt, ez már megközelítette a Kajmán szigetek kategóriája. Hogy ez etikus– e, döntsék el önök.

Ő egy képzett, művelt, jó széles látókörrel rendelkező személyisiég, akivel lehet vitatkozni, lehet érvelni, lehet meggyőzni, és nemek az a vélemény nem, hogy Európának jó lenne, akkor Magyarországnak is jó lenne, és lehet ő jó irányba befolyásolni a magyar kérdésekben is, tehát én azt hiszem, hogy ő egy nagyon jó elnöke lenne ennek a Bizottságnak – mondta róla Medgyessy Péter amikor kiderült, ő lesz a bizottság elnöke.

Orbán Viktor azonban koránt sincs ilyen jó véleménnyel az Európai Bizottság elnökéről. Junckert lényegében egy ideológiai katyvasz jellemzi. Állítólag kereszténydemokrata, de semmiben sem különbözik a mainstream balos, liberális pártoktól. Megkoszorúzta Marx szobrát születésének 200-ik évfordulóján, a németországi Trierben, május 1-én. Fidel Castro halála kapcsán azt mondta, hogy egy hőst veszített el a világ. Ideológiailag korrektül helyre rakta Orbán Viktor, amikor azt mondta, hogy Juncker nihilista. Azaz semmiben sem hisz, semmilyen értéket nem tisztel. Ez szíven ütötte Junckert, mert évértékelőjében is reagált erre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Életmentő kézikönyv szülőknek

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

A november végén megjelenő könyv teljes bevétele a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját segíti. https://gdehu.hit.gemius.pl/hitredir/id=zaqQBKr8d5j6Yqlm89ASGOV1ze.RbQL4gV5yIUAfKhj.y7/fastid=ngumqjseoqaosjbbpkdlokwalzlg/stparam=ubiidsqtio/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://mfb.hu/kik-vagyunk/szent-marton-gyermekmento-szolgalat-s2521?utm_source=hirtv_nyito&utm_medium=PR&utm_campaign=SZM_kezikonyv_2022

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!