2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerikai magyarok a vietnami háborúban

Következik:

Tiltott kastélyok - Fugadi Bánffyak 11:20

Belföld

Eldurvult a váci közélet

Tiltakozik a váci közélet eldurvulása miatt az egyik önkormányzati képviselő. Vácon az elmúlt másfél évben megszaporodtak a szerkesztő és impresszum nélküli közösségi oldalak és sajtótermékek. A nevüket nem vállaló szerzők a kormánypártokkal szemben tesznek becsületsértést súroló kijelentéseket.

  • Eldurvult a váci közélet

Nyomdafestéket nem tűrő stílus, szerzőmegjelölés nélküli bejegyzések, és visszakövethetetlen álnevű kommentelők. Ez jellemzi a váci közéletben kialakult hangnemet azokon az oldalakon, amelyek kivétel nélkül az ellenzéki vársovezetést támogatják. Ezt a jelenséget tette szóvá a Váci Szívvel Mozgalom helyi képviselője.

Vác város polgármestere Matkovich Ilona korábban liberális szellemiségű lapoknak dolgozott újságíróként, több váci közéleti személyiség éppen ezért tartaná fontosnak, hogy városvezetőként elhatárolódjon a név és impresszum nélküli kiadványokban megjelentektől.

A váci közélet durvuló hangneme miatt több helyi sajtóorgánum is nyilatkozatot adott ki, kérve a város vezetőit, hogy ne osszák meg a névtelen bejegyzéseket saját felületeiket.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Hosszú évek óta építkeznek Magyarországon olyan politikai aktorok, akik szoros kapcsolatban állnak a globális baloldali hálózattal, illetve az Egyesült Államok egyes érdekcsoportjaival.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!