2021. január 19.,
kedd, Sára, Márió napja

Dömötör Csaba: Eljött az ideje, hogy az ellenzék is kivegye a részét a járvány elleni küzdelemből

2020. október 26., hétfő 11:29

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője arról beszélt, hogy a Fidesznek nincs megoldása a valódi problémákra és az emberek többsége a fontos kérdésekben az ellenzék mellett áll. Ezen szavait egy friss kutatásra alapozta. Kijelentette, a Fidesz politikájának tartalma szembe megy az emberek meggyőződésével.

Az elhangzottakra Dömötör Csaba válaszolt. Az államtitkár elmondta az embereket most a járvány megfékezése érdekli a legjobban. Az új fertőzések száma Belgiumban, Hollandiában, Csehországban, Olaszországban, Lengyelországban, Németországban, Portugáliában és Ausztriában is rekordot döntött.

„Kíváncsi vagyok, hogy ezekben az országokban az ottani ellenzék vajon veszi-e a bátorságot, hogy azt állítsa az ottani kormányokról, hogy szabadjára engedték a járványt. Mert Önök ezt teszik. Pedig ha a százezer főre jutó halálozások számát nézem, akkor mind a mai napig azt tudjuk mondani, hogy Magyarország az eredményesebben küzdő országok között van.”

A politikus hozzátette, amikor az ellenzék az egészségügyi rendszert kritizálja, akkor a frontvonalon harcoló ápolók és orvosok teljesítményét vitatja el.

„Ha Önnek számít a béremelés, akkor tegye hozzá, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb orvosi béremeléséről döntött a kormány, miközben folyamatban van az ápolói béremelés, amely összesen 72%-os lesz” -tette hozzá.
Megemlítette Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének járványkezelési hiányosságait és eddigi intézkedéseinek jellegtelenségeit.

Kiemelte, eljött az ideje, hogy az ellenzék végre azzal foglalkozzon, ami most fontos, a járvány elleni küzdelemmel.

 

Oláh Lajos, a DK képviselője szerint tavasszal felelőtlenül viselkedtek a képviselők, mikor csak nagyon kevesen viseltek maszkot. Szerinte ugyanis nagyon nehéz elmagyarázni az embereknek, hogy a vírus tavasszal nem, de ősszel már veszélyes.
A képviselő elmondta, szerinte igenis szükség lenne nagyennyiségű ingyenes gyorstesztre, de Oláh Lajos szerint a Fidesz erre is későn fog reagálni. A Dk-s politikus szerint a kormánypárt valótlanságot állított, amikor azt mondta, hogy a WHO ajánlásai szerint tesztelnek.

Dömötör Csaba ismét kiemelte Magyarország az eredményesebben küzdő országok között van. Ugyanis százezer főre eső halálozások száma más, gazdagabb országokban is jóval magasabb. Magyarországon ez a szám 13, míg Belgiumban ugyanez 92.

„Tudomásul veszem, hogy Önök úgy gondolják jobban tudják, mint a járványügyi szakemberek, de ha a kormányt támadják legalább azt tegyék meg, hogy az ő erőfeszítéseiket nem vitatják el, mert napról-napra ezt teszik. Nem a mi erőfeszítéseinket vitatják el, bár lehet ez a céljuk, hanem az orvosokét és az ápolókét.”

Kiemelte, hogy péntektől már a szabadtéri rendezvények és a sportesemények esetében is kötelező a maszkviselés. Valamint a kormány ingyenesen biztosítja mindenki számára az influenza elleni védőoltást.

Az iskolák zavartalan működése érdekében az őszi szünet alatt fertőtlenítő nagytakarítást végeznek és ahol visszatérő a fertőzés ott a katonák is segíteni fogják a fertőtlenítést.

Az egyik baloldali párt egyértelmű lépéseket javasol az ország bezárása irányába – mondta Dömötör Csaba.

Elmondta, a kormány nézőpontja szerint elsősorban olyan intézkedéseket érdemes meghozni, melynek magas a társadalmi támogatottsága és a jövőben is két alapvető szempontot kell érvényesíteni: az ember élet védelme és a magyar gazdaság védelme.

HírTV

Kapcsolódó cikkek:

Schanda Tamás: Az MSZP a szabadság ellen ment 2006-ban

Orbán Balázs: A kormány partnernek tekinti az önkormányzatokat