2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Orbán Balázs: A kormány partnernek tekinti az önkormányzatokat

A kormány részéről Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszolt Csárdi Antal (LMP) felszólalására, amely többek között általános önkormányzati kérdéseket feszegetett.

  • Orbán Balázs: A kormány partnernek tekinti az önkormányzatokat

Csárdi Antal, az LMP képviselője napirend előtti felszólalásában arról beszélt az október 20-án megjelent kormányrendelet kapcsán, hogy a kormány semmibe veszi az önkormányzatiságot. Az I. kerületért is felelős országgyűlési képviselő szerint a rendelettel újabb jogokat vontak el a Várnegyedtől.

A kormány részéről Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszolt. Az államtitkár leszögezte, hogy

a kormány partnernek tekinti az önkormányzatokat azok politikai hovatartozásától függetlenül, ennek egyik bizonyítéka, hogy a járványügyi helyzet nehézségei ellenére is a jövő évi költségvetésben plusz 16 százaléknyi forrás áll rendelkezésére az önkormányzatoknak.

(…) Ha az országnak jól megy, akkor a kormány odafigyel arra, hogy az önkormányzatoknak is jól menjen – hangsúlyozta Orbán Balázs.

Az államtitkár kitért arra is, hogy ennek ellenkező esetben is működnie kell, hogyha nehéz helyzetbe kerülünk, akkor mindenkinek ki kell vennie a részét a teherviselésből, illetve jelen esetben a járvány elleni védekezésből. Azok az önkormányzatok, akik a helyzet megoldását tekintik elsődlegesnek, nem tiltakoznak – húzta alá. Orbán Balázs ezt követően megjegyezte, hogy

jól látszik, hogy pár önkormányzat ezt a helyzetet is politikai hisztériakeltésre szeretné használni.

Az államtitkár ezt követően ismertette, hogy eddig mi valósult meg a Budai Vár felújítási programjában.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!