2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hitvallók és ügynökök

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:30

Belföld

Orbán Balázs: A kormány partnernek tekinti az önkormányzatokat

A kormány részéről Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszolt Csárdi Antal (LMP) felszólalására, amely többek között általános önkormányzati kérdéseket feszegetett.

  • Orbán Balázs: A kormány partnernek tekinti az önkormányzatokat

Csárdi Antal, az LMP képviselője napirend előtti felszólalásában arról beszélt az október 20-án megjelent kormányrendelet kapcsán, hogy a kormány semmibe veszi az önkormányzatiságot. Az I. kerületért is felelős országgyűlési képviselő szerint a rendelettel újabb jogokat vontak el a Várnegyedtől.

A kormány részéről Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszolt. Az államtitkár leszögezte, hogy

a kormány partnernek tekinti az önkormányzatokat azok politikai hovatartozásától függetlenül, ennek egyik bizonyítéka, hogy a járványügyi helyzet nehézségei ellenére is a jövő évi költségvetésben plusz 16 százaléknyi forrás áll rendelkezésére az önkormányzatoknak.

(…) Ha az országnak jól megy, akkor a kormány odafigyel arra, hogy az önkormányzatoknak is jól menjen – hangsúlyozta Orbán Balázs.

Az államtitkár kitért arra is, hogy ennek ellenkező esetben is működnie kell, hogyha nehéz helyzetbe kerülünk, akkor mindenkinek ki kell vennie a részét a teherviselésből, illetve jelen esetben a járvány elleni védekezésből. Azok az önkormányzatok, akik a helyzet megoldását tekintik elsődlegesnek, nem tiltakoznak – húzta alá. Orbán Balázs ezt követően megjegyezte, hogy

jól látszik, hogy pár önkormányzat ezt a helyzetet is politikai hisztériakeltésre szeretné használni.

Az államtitkár ezt követően ismertette, hogy eddig mi valósult meg a Budai Vár felújítási programjában.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Csák János: Friss Nobel-díjasaink között szembetűnő a hasonlóság

Csák János: Friss Nobel-díjasaink között szembetűnő a hasonlóság

Az idei évben Nobel-díjjal kitüntetett magyar tudósok mindketten az ötlettől az alkalmazáson át a szabadalomig és utána a termékig elvitték azt az elgondolást, ami a fejükben volt – nyilatkozta lapunknak a kulturális és innovációs miniszter. Csák János szerint a tudománynak nincs nemzetisége, a találmányoknak az emberiség javát kell szolgálniuk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!