2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Schanda Tamás: Az MSZP a szabadság ellen ment 2006-ban

Hír TV

2020. október 26., hétfő 11:58

Harangozó Tamás, az MSZP képviselőjének felszólalására a kormány részéről Schanda Tamás válaszolt.

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője felszólalásában arról beszélt, hogy 1956. október 23-án a magyar nép megmutatta, hogy nem tűri a zsarnokságot, és hogy a közös cél érdekében egymástól teljesen különböző hátterű emberek képesek összefogni a közös célért. Majd kitért arra, hogy idén október 23-án egy tízezeres tömeg hömpölygött Budapest utcáin, amely olyan emberekből tevődött össze, akik kiállnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgató mellett. Fejet hajtottak a hősök előtt, de kiálltak a tanszabadság és az egyetem autonómiája mellett. Az MSZP képviselője az SZFE-ügy köüli intézkedések kapcsán a legsötétebb náci és kommunista időket emlegette fel.

A kormány részéről Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára válaszolt. Az államtitkár válaszát azzal kezdte, hogy

abban egyetért képviselőtársával, hogy 1956 hőseinek a legnagyobb tisztelet jár, és jó hallani ezt a kommunista utódpárt képviselőjétől.

A tüntetés kapcsán Schanda Tamás rámutatott arra, hogy

nem mehetünk el amellett szó nélkül, ami 2006-ban, 14 éve történt. Az akkor hatalmon lévő kormány egy olyan eseményt vert szét, amely ’56 hősei előtt tisztelgett. Ha valaki a szabadság ellen ment, az az MSZP volt.

Az államtitkár arra is rámutatott, hogy a Gyurcsány-kormány volt az, aki időseket, nőket és gyermekeket is megkergettetett 1956 ötvenedik évfordulóján, majd aláhúzta, hogy ezek után pont az MSZP-től nem fogadnak el kritikát.

Schanda Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelenlegi korány a polgári Magyarországon biztosítja mindenki számára a lehetőséget a békés tüntetésre.

Hír TV