2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Schanda Tamás: Az MSZP a szabadság ellen ment 2006-ban

Harangozó Tamás, az MSZP képviselőjének felszólalására a kormány részéről Schanda Tamás válaszolt.

  • Schanda Tamás: Az MSZP a szabadság ellen ment 2006-ban

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője felszólalásában arról beszélt, hogy 1956. október 23-án a magyar nép megmutatta, hogy nem tűri a zsarnokságot, és hogy a közös cél érdekében egymástól teljesen különböző hátterű emberek képesek összefogni a közös célért. Majd kitért arra, hogy idén október 23-án egy tízezeres tömeg hömpölygött Budapest utcáin, amely olyan emberekből tevődött össze, akik kiállnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgató mellett. Fejet hajtottak a hősök előtt, de kiálltak a tanszabadság és az egyetem autonómiája mellett. Az MSZP képviselője az SZFE-ügy köüli intézkedések kapcsán a legsötétebb náci és kommunista időket emlegette fel.

A kormány részéről Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára válaszolt. Az államtitkár válaszát azzal kezdte, hogy

abban egyetért képviselőtársával, hogy 1956 hőseinek a legnagyobb tisztelet jár, és jó hallani ezt a kommunista utódpárt képviselőjétől.

A tüntetés kapcsán Schanda Tamás rámutatott arra, hogy

nem mehetünk el amellett szó nélkül, ami 2006-ban, 14 éve történt. Az akkor hatalmon lévő kormány egy olyan eseményt vert szét, amely ’56 hősei előtt tisztelgett. Ha valaki a szabadság ellen ment, az az MSZP volt.

Az államtitkár arra is rámutatott, hogy a Gyurcsány-kormány volt az, aki időseket, nőket és gyermekeket is megkergettetett 1956 ötvenedik évfordulóján, majd aláhúzta, hogy ezek után pont az MSZP-től nem fogadnak el kritikát.

Schanda Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelenlegi korány a polgári Magyarországon biztosítja mindenki számára a lehetőséget a békés tüntetésre.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az amerikai segély Ukrajna szuverenitásának végét jelenti?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!