2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Deutsch: Az uniós intézményeknek nem lehet politikai kifogása egy országgal szemben

Az uniós intézményeknek nem lehet politikai kifogása, kizárólag a jogszabályok, az európai uniós szerződések betartása fölött őrködhetnének. Erről Deutsch Tamás beszélt a HírTV híradójának. Az európai parlamenti képviselő azt mondta: elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság hazánkra akarja erőltetni álláspontját a gender, a háború-pátiság, és a migráció ügyében.

  • Deutsch: Az uniós intézményeknek nem lehet politikai kifogása egy országgal szemben

Magyarország az Európai Uniónak tett minden eredeti vállalását teljesítette, így nincs akadálya az uniós forrásokhoz való hozzáférésnek – állítják a kormánypártok, miközben Gyurcsány Ferenc azon dolgozik, hogy hazánk ne kaphassa meg a neki járó uniós forrásokat. Korábban egy rádióinterjúban be is ismerte, hogy aktívan egyeztetnek az Európai Bizottsággal, hogy Brüsszel újabb és újabb kritériumokat támasszon hazánk számára. Ujhelyi István is a kifizetések blokkolását szorgalmazza.

„Először Magyarországnak kellene teljesítenie azokat a szerződésekben is vállalt feltételeket, amelyek miatt az EU-tól pénzt kap. A kormányzat sajnos a mostani politikájával veszélyezteti nemcsak az uniós források megérkeztét, hanem magát az uniós tagságunkat is” - fogalmazott a baloldali európai parlamenti képviselő.

A Bizottság azt akarja, hogy hazánk mondjon igent a háborúpártiságra, a genderideológiára és a migrációra, ami elfogadhatatlan zsarolás, jelentette ki a HírTV-nek Deutsch Tamás, hozzátéve, hogy szerinte jogszerűtlen a pénzek visszatartása.

„Az európai uniós intézményeknek nem lehet politikai kifogása egy országgal kapcsolatban, kizárólag csak a jogszabályok, az európai uniós szerződés betartása fölött őrködhetnének. Tehát a politikai kifogások okán gyártottak egy jogi köntöst, ez az egész jogállamisági eljárás” – hangsúlyozta a fideszes európai parlamenti képviselő.

Sajtóinformációk szerint az Európai Parlament május 31-én plenáris vitát rendez a magyarországi jogállamiság és az alapvető jogok megsértéséről és a befagyasztott uniós forrásokról. Zöldek kezdeményezésére öt politikai csoport vezetője április végén levélben kérte az EB elnökét, tartson vissza jelentős pénzügyi forrásokat Magyarországtól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!