2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Csütörtökön a Dunántúlon nem árt majd esernyőt vinni

Szerdán napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Estétől nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és reggelig a Dunántúlon záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Csütörtökön már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A hevesebbek a Dunántúlon várhatók, ott több alkalommal is lehet csapadék. Az északnyugati szelet szerdán az ország középső harmadában olykor erős széllökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás, éjszaka és csütörtökön csak zivatarokban lehet erős vagy viharos a szél.

  • Csütörtökön a Dunántúlon nem árt majd esernyőt vinni

Magyarországon a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10, 17 fok között alakul, de az északi völgyekben néhol 8, 9 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24, 29 fok között valószínű.

Európa időjárásának várható alakulása

Európa időjárására az úgynevezett bárikus mocsárhelyzet a jellemző. Ez azt jelenti, hogy nincsenek markáns időjárási képződmények, alapvetően helyi hatások alakítják az időjárást. Frontális, nagy területi kiterjedésű és mennyiségű csapadék nincs, inkább lokális záporok, zivatarok alakulnak ki.

Egyedül Fehéroroszország és a balti országok térségében lehet frontot analizálni a kontinens felett, ott többfelé esik az eső. Változékonyabb időjárás és ciklontevékenység csak az óceán felett van, az ott húzódó front felhőzete már elérte az ír partokat.

A csúcshőmérséklet az Alpok és az Tátra vonulatától északra csak kevés helyen haladja meg a 20 fokot, ettől délre 25, 30 fok a jellemző, de Dél-Franciaországban és az Ibériai-félszigeten 35 foknál is melegebbet mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé melegebb, nedvesebb és labilis állapotú légtömeg érkezik, ami kedvezőbb feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!