2020. március 30.,
hétfő, Zalán napja

Csillapodott a vásárlási kedv

Hír TV

2020. március 25., szerda 18:57

Csillapodott a pánik-vásárlás az országban. Az élelmiszerüzletekben a veszély-helyzet első napját követően, hirtelen megemelkedett a forgalom, de az iparág képviselői szerint mostanra visszaállt a normál szintre.

Néhány napja még szinte teljesen üresek voltak a polcok ebben a fővárosi élelmiszerüzletben. A 14 napja kihirdetett veszélyhelyzet miatt az emberek vásárlási rohamot indítottak. Lisztből, tésztából és konzervekből rekord mennyiséget halmoztak fel.

Ezek a nézői felvételek pedig ma érkeztek. Ahogy az látható, liszt, olaj és konzerv is van bőven, tartós élelmiszerből és húsokból sincs hiány. Az elmúlt napokban csökkenni kezdett a "pánikvásárlás".

A koronavírus megjelenését követő napokban, illetve a veszélyhelyzet első napjaiban egy-egy üzletben a karácsonyi forgalmat is elérték, vagy túllépték a boltok - mondta a CBA kommunikációs igazgatója. Fodor Attila hangsúlyozta: üzleteikben folyamatos az ellátás.

 „A hét eleje óta azt látjuk, hogy az üzletek a szokásoshoz képest ugyan nagyobb mennyiséget értékesítenek, de ez már nem olyan kiugró mértékű, mint ami az előző másfél hétben volt tapasztalható. És visszaesést mutat a vásárlók száma, de az általuk egyszerre megvásárolt termékek értéke az növekményt mutat.”

„Ellátási nehézségekről egyáltalán nem kell beszélni, hiszen a magyar gazdaság 25 millió ember ellátását tudja biztosítani.”

Ezt már az agrárminiszter mondta Magyarország élőben című műsorunkban.

„Mindenki megnyugodhat, és azóta már több nap eltelt, láthatjuk, hogy minden nap ott vannak az áruk, minden nap ki tudjuk szolgálni őket és minden nap új és új friss áru kerül a polcra. Tehát a magyar mezőgazdaság ilyen téren állja a sarat, állja a kihívást, és remélem, hogy a jövőben is megbízhatóan teljesít.”

A tárcavezető felhívta a figyelmet: a kistermelők és a helyi piacok is kiemelt fontosságúak ebben a helyzetben. Nagy István hangsúlyozta: aki teheti, vásároljon kistermelőktől, támogatva ezzel a magyar gazdaságot.

Hír TV