2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

Müller Cecília: Mindegyik vakcina hatásos

Müller Cecília az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy csak a védőoltás lesz a kiút a jelenlegi helyzetből, majd kijelentette, hogy mindegyik vakcina hatásos.

  • Müller Cecília: Mindegyik vakcina hatásos

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy látványosan nem csökken a fertőzések száma, csak a védőoltás lesz a kiút ebből a helyzetből.

Majd kitért arra, hogy többféle vakcina áll lehetőségként előttünk, egyelőre a Pfizer- és a Moderna-vakcinával oltanak a hatóságok . A teljes védettség a második oltást követően alakul ki. Már nagyon sokat beadtak a világon ezekből a vakcinákból - mondta a szakember. Majd kihangsúlyozta, hogy mindegyik vakcina hatásos. 

A pénteki tájékoztatón az is elhangzott, hogy az OGYÉI kiadta az engedélyt a Sinopharm termékére is, így bővül az oltási paletta is.

Az országos tisztifőorvos rámutatott arra, hogy a háziorvosok eddig is nagyon komoly erővel vettek részt a védekezésben. Ők lassan védetté válnak. Müller Cecília hozzátette, nem idegen az oltási tevékenység tőlük, mivel nagyon nagy szerepet játszanak a jelenleg is meglévő védőoltások beadásában. Nagy a bizalom a háziorvosok iránt - húzta alá a szakember.

Csütörtökön 107-szer intézkedtek a rendőrök szabálytalan maszkviselés miatt

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt csütörtökön 107 esetben intézkedtek a rendőrök - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón. 

Kiss Róbert közölte: 87 emberrel szemben azért volt szükség rendőri fellépésre, mert tízezer lakosúnál nagyobb településen megszegte a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet; 14 embert figyelmeztettek, 41-en kaptak helyszíni bírságot, 32-t feljelentettek.

Szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és várakozóhelyein nyolc, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 12 ember ellen intézkedtek csütörtökön.

Az alezredes hozzátette: a maszkviselési szabályok megszegése miatt bevezetésük óta összesen 21 943-szor intézkedtek a rendőrök.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 802 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 205 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 597 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Közölte: csütörtökön a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 280 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. A november 4-étől hatályos kijárási korlátozás, majd az azt november 11-étől felváltó kijárási tilalom idején már 30 819 esetben kellett fellépniük szabályszegőkkel szemben - mondta Kiss Róbert.

Csütörtökön is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 30 esetben léptek fel. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 10 566-szor intézkedtek.

Az elmúlt napon 7854 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket és 2629 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el. Jelenleg 17 540-en vannak hatósági házi karanténban. Közülük 1688-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat - ismertette az alezredes.

Kapcsolódó:

1459 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

HírTV/origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!