2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Az MSZP szerint Korózs nem hibázott

Belső vizsgálat indul az MSZP-ben a Korózs-féle videó miatt, ami egy magát mentősnek kiadó nővel készült a kórházkiürítések áldozatairól. Szakács László az MSZP elnökhelyettese az ATV-ben elmondta: a pártban egy kommunikációs stáb döntött annak a videónak az elkészítéséről.

  • Az MSZP szerint Korózs nem hibázott

Szakács szerint Korózs Lajos elkötelezetten, szakmailag magas színvonalon látja el feladatát, ezért Korózsnak nem kell lemondania a történtek miatt. Arra a kérdésre, hogy akkor ki a felelőse ennek a videónak, az elnökhelyettes azt válaszolta: annak, aki előkészítette és elkészítette a videót.

DK: Németh Athina az egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel

A DK szerint is probléma van a Korózs Lajos videójában szereplő nővel. A párt egészségpolitikusa az ATV-n kijelentette: Németh Athina néven senki sem szerepelt a nyilvántartásban, sem ápolóként, sem mentőápolóként, sem mentőstisztként. Komáromi Zoltán hozzátette: ha valaki egyszer bekerül a rendszerbe, akkor is benne marad, ha abba hagyja az egészségügyi tevékenységét, csak az szerepel mellette, hogy inaktív.

Büntetőfeljelentés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István is büntetőfeljelentést tett rémhírterjesztés miatt az MSZP vasárnap közzétett videójával kapcsolatban - írta a Magyar Nemzet. A szaktárca sajnálatát fejezte ki, amiért a baloldali pártok a hírhamisítástól sem riadnak vissza, csak azért, hogy a kormányt támadják. A Samaritanus Mentőszolgálat megerősítette lapunknak, hogy Németh Athina sosem volt a munkatársuk, mert semmiféle egészségügyi végzettsége nincs. A nőnek csupán átmeneti szállást biztosítottak, amikor nem volt otthona. A Magyar Helsinki Bizottság viszont jogi eljárások sokaságát indítaná, ám még nem tudják, hogy kit és miért pereljenek.

Az Origó.hu írta meg, hogy munkatársuknál, Sztankay Ádámnál már évekkel ezelőtt próbálkozott az MSZP propagandavideójában szereplő Németh Athina, azzal az ürüggyel, hogy ő a Kossuth-díjas filmrendező, Herskó János lánya. – Természetesen az újságíró rájött, hogy csaló, ahogy természetesen az MSZP sem hihette, hogy egy mentőtisztről van szó. Viszont a politikai érdekük azt diktálta, hogy a nyilvánvaló hazugságot igazságnak mutassák be – olvasható a cikkben.

HírTV - Magyar Nemzet

KAPCSOLÓDÓ: 

Újabb MSZP-s hamis videó

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?
David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!