2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Az Origo újságíróját korábban megpróbálta becsapni az MSZP álmentősnője

Az Origo újságírójánál, Sztankay Ádámnál már évekkel ezelőtt próbálkozott az MSZP videójában mentősként szereplő Németh Athina. Természetesen az újságíró rájött, hogy csaló, ahogy természetesen az MSZP sem hihette, hogy egy mentőtisztről van szó. Viszont a politikai érdekük azt diktálta, hogy a nyilvánvaló hazugságot igazságnak mutassák be.

  • Az Origo újságíróját korábban megpróbálta becsapni az MSZP álmentősnője

A 2013-as bajai álvideóhoz hasonló hírhamisítási ügye van az MSZP-nek hét évvel később is. Mint ismert, vasárnap délután a szocialista párt egy drámai hangú kisfilmet tett közzé a közösségi oldalán, amelyben Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a magát az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársának kiadó Németh Athinával beszélgetett a magyar egészségügy helyzetéről.

Hihetetlen dolgokat állított (hazudott) - például, hogy tíz hazaküldött betegből kilenc meghal. Miután a teljes baloldali propagandahálózat átvette a hírt, az OMSZ közleményben jelezte, hogy a nőt egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, és nem szerepel sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Az a magánszolgáltató is azt nyilatkozta, hogy nem ismerik, akikkel később kapcsolatba akarta hozni magát nyilatkozataiban.

Herskó János lányának is kiadta magát

Az MSZP-s videó főszereplőjének nem ez volt az első zűrös ügye - ezt mutatja egy, az Origónál dolgozó újságíró története is.

Sztankay Ádám, az Origo Kultúra rovatának újságírója - felismerve az asszony nevét - elmesélte, hogy évekkel korábban Németh Athina a Facebookon ismeretlenül írt neki azzal az ürüggyel, hogy ő a Kossuth-díjas magyar filmrendező, Herskó János lánya. Eltelt pár hónap, és eszébe jutott, hogy szívesen írna egy portrét a nagy filmművészről, ezért megkereste a "lányát". Miután telefonon felhívta, Krisztinavárosban egy étteremben találkoztak, azonban Sztankay Ádámnak azonnal feltűnt, hogy valami nem stimmel a nő körül. "Megismételte, hogy Herskónak a lánya, amiket mondott, az valamelyest összhangban is volt Herskó élettörténetével, de azért voltak súlyos hiányosságok is benne" - fogalmazott.

Mivel eléggé gyanús volt számára a dolog, ezért Herskó János tanítványainál rákérdezett arra, hogy az ismert rendezőnek van-e ilyen lánya. Kiderült, hogy akivel Sztankay Ádám találkozott, egészen biztosan nem a lánya. A történetnek úgy lett vége, hogy kollégánk írt egy egyértelmű üzenetet Némethnek arról, hogy lebukott. Elmondása szerint a nő azóta törölte az üzenetváltásaikat.

A különböző internetesen fórumok egyébként tele vannak Németh Athina kétes történeteivel.

Ez a Németh Athina egy csöves csaló. Ápolóként ismerem ápolói csoportokból, ahol mindig magán ápolói munkát keresett. Aztán egy hozzátartozó leírta, mit művelt a demens beteggel. Aludt és ivott egész nap egy trottyos mackónadrágban.. miközben a néni magatehetetlenül feküdt tele pelenkával

- írta az egyik hozzászóló az Elég Facebook-oldalán.

Soros blogja, a 444 posztja alatt pedig azt a történetet osztotta meg, miszerint Németh "balesetbiztosításokat tukmál rá másokra telefonon keresztül". Ezt látszik alátámasztani, hogy a nő adatlapján elérhető olyan kép, ahol egy biztosítócég molinója előtt beszél.

Erősen be van ágyazva a baloldali politikai világba

Mindenképpen érdekes, hogy Németh Athina erős baloldali kapcsolatokkal rendelkezik - legalábbis ez derül ki Facebook-oldaláról. Ismerősei között megtalálható

  • Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke;
  • Demszky Gábor korábbi főpolgármester, 
  • Magyar Bálint volt oktatási miniszter, 
  • Wittinghoff Tamás, Budaörs baloldali polgármestere, 
  • Dercsényi Dávid, a hvg volt, a Pesti Hírlap jelenlegi munkatársa, 
  • Bakács Tibor (Settenkedő).

Ha az Origo újságírójának nagyon hamar gyanús lett a nő, természetesen az MSZP-nek is tudnia kellett, hogy a nő hazudik. Minden bizonnyal olyasmivel házalt náluk, ami megfelelt politikai céljaiknak. Nem kizárt, hogy egy zavarodott asszony állapotát használták ki, tudatosan - írja a portál.

A Teljes cikk IDE kattintva olvasható 

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!