2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Koronavírus: Megjelent a Szent László Kórházban a holland férfi

A legfrissebb információk szerint már a Szent László Kórházban vizsgálják azt a holland férfit, aki engedély nélkül távozott a 18. kerületi rendelőből - írja az Operatív Törzs hivatalos honlapja.

  • Koronavírus: Megjelent a Szent László Kórházban a holland férfi

Engedély nélkül távozott egy holland származású férfi az elkülönítőből, miután felmerült a koronavírussal való fertőzőttségének gyanúja. A férfi fejfájással, köhögéssel és rossz közérzettel érkezett a 18. kerületi Zsebők Zoltán Szakrendelőbe. A férfi elkülönítését követően lezárták a második emeletet, amelyet fertőtlenítettek és felvették a váróban tartózkodók adatait. Az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője hangsúlyozta: a járványügyi határozat be nem tartása büntetést von maga után.

Kapacitásokat szabadítanak fel a Szent László Kórházban

Felszabadítják a szabad kapacitásokat a Szent László Kórházban. A belügyminisztérium közleménye szerint a Dél-pesti Centrumkórházban azonnal megkezdik a lehetséges erőforrások felszabadítását és a betegeket más egészségügyi szolgáltatóhoz helyezik át. Az intézkedés célja, hogy a koronavírus- gyanús, illetve az igazolt betegek megfigyelésére és kezelésére kijelölt Szent László Kórházban folyamatosan biztosítani tudják a szükséges kapacitásokat.

Önkéntes karantén Telkiben

Önkéntes karanténba vonult a gyermekével egy lakó Telkiben. A magyar állampolgár közvetetten érintkezhetett a március 4-én elsőként regisztrált fertőzöttel és ezért vonult önkéntes karanténba.

Négyre emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Miután kiderült, hogy egy Milánóban dolgozó debreceni férfi tesztje is pozitív lett, azonosították a negyedik koronavírus-fertőzöttet is Magyarországon. A beteg a fertőzött iráni diák barátnője, mindketten a Szent László Kórházban vannak. A legfrissebb tájékoztatás szerint egy személyt közben kiengedtek a karanténból, így jelenleg 39 ember tartózkodik a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályán. 269 személytől pedig mintát vettek, ezek kiértékelése még zajlik. Külföldön 13 magyar van karanténban.

Nincs pánik Debrecenben a koronavírus-fertőzött férfi miatt

Nincs pánik Debrecenben, ahol csütörtök este koronavírus fertőzöttet találtak - erről számolt be híradónk helyszíni tudósítója. Elmondta, a helybeliek nyugodtan fogadták a hírt, sem a boltokban, sem a gyógyszertárakban nem alakult ki tumultus. A 69 éves férfi, aki egyébként brit állampolgár, február 28-án hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen. Az őt szállító Wizz Air járatán utazókat már értesítette a légitársaság. A férfi Milánóban dolgozik, rendszeresen ingázik Olaszország és Magyarország között. A fertőzöttet már a fővárosi Szent László kórházba vitték, Debrecenben pedig megkezdték a tömegközlekedési járművek fertőtlenítését.

Otthoni karanténba küldték az ELTE 25 tanárát a koronavírus miatt

Otthoni karanténba küldték az ELTE Természettudományi Karának 25 tanárát, akik a Semmelweis Egyetemen is oktatnak - tudta meg a hvg.hu. A kar sajtósa közölte az Egyetem Operatív Járványügyi Törzsének iránymutatása alapján március 19-ig kell a tanároknak otthon maradniuk. Azt nem tudni, hogy közülük hányan tanították a SOTE külföldi negyedéves gyógyszerészhallgatóit, akik közül az egyik iráni diák igazoltan koronavírusos. A kar közlése szerint, az ELTE-s diákok nem vettek részt közös képzésen. A tanárok skype-on fogják megtartani az óráikat.

Megelőző intézkedések a fővárosban

Fokozottan takarítják a buszokat a fővárosban is, más intézkedést egyelőre nem lát indokoltnak a főpolgármester-helyettes. Tüttő Kata tegnap az ATV-ben azt mondta: csütörtökön összeült az a munkacsoport, amely átnézte a főváros feladatait a járvány esetleges kitörése esetén, de intézkedni csak akkor fognak, ha az indokolt. A tájékoztatási kampányt már elindították, de egyelőre a budapesti rendezvényeket nem halasztják el, azt mondta: a főváros igazodik az állami döntésekhez.

Többször járt Budapesten a szerb-koronavírus fertőzött 

Szerbiában is megvan az első koronavírus fertőzött, a vajdasági férfi többször járt Budapesten. Az ország egészségügyi minisztere azt mondta: a férfi a húgát látogatta meg Budapesten, a nő nem érezte jól magát, lázas volt. A szerb tárcavezető azt mondta, mindenkit teszteltek, aki kapcsolatba került a fertőzött személlyel és családjával. Hozzátette, nincs ok pánikra, napok óta számítottak rá, hogy Szerbiában is felbukkan a vírus.

Nem lesz szenteltvíz a hazai templomokban a koronavírus miatt

Elrendelte a szenteltvíztartók kiürítését a templomokban a Magyar Katolikus Püspök Konferencia a koronavírus miatt. A testület közleményben ezen kívül azt kérte a papságtól, hogy a szentmiséken csak kézbe áldoztassanak. A járvány megelőzésére ezen kívül kérik a gyóntatóhelyiség rendszeres szellőztetését, és azt is, hogy a gyóntatórácsra helyezzenek fóliát. A beteglátogató papokat figyelmezették, hogy a látogatás előtt és után fertőtlenítsék kezüket.

A BKV naponta fertőtleníti az utasokkal érintkező felületeket

A koronavírus-járványt megelőző intézkedések keretében a BKV elrendelte járművein az utasokkal érintkező felületek napi fertőtlenítő takarítását - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

 Emellett a korábban a metrókon, valamint a mozgólépcsők korlátjain alkalmazott, higiéniai bevonatot képező plusz technikát kiterjesztették a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító, nagykörúti vonalon éjjel-nappal közlekedő Combino villamosokra is - tudatta a BKV pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Kitértek arra is, hogy a titán-dioxid-bevonat hatására kilencven százalékkal csökken a szennyezettség, és ezzel a kórokozók megjelenésének esélye.

Közölték: akcióterv készült, amely egyebek mellett tartalmazza a védelmi intézkedéseket, a takarítási és aktív, rendszeres fertőtlenítési rendelkezéseket és azt is, hogy megbetegedés gyanújának esetén milyen munkarendben kell vagy lehet dolgozni. Kiemelt hangsúlyt fektetnek munkatársaik és utasaik rendszeres és maradéktalan tájékoztatására is - írták.

A társaság igazodik a tisztifőorvos, a kormányzati, valamint a fővárosi operatív törzs javaslataihoz is - olvasható a BKV közleményében.

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAG:  

A kereskedelemben nem okozott sokkhatást a koronavírus magyarországi megjelenése

Egymilliárdos segítség a turizmusnak

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!