2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Zsuzsi asztala 11:00

Belföld

Az ellenzék is követeli Gajda Péter távozását

Már az ellenzék is követeli a szocialista kispesti polgármester távozását. Az LMP szerint ugyanis, ha Gajda Péter tudott a kerület korrupciós ügyeiről, akkor azért kell lemondania, ha pedig nem tudott ezekről, akkor alkalmatlan a feladatának ellátására. A Jobbik szerint a korrupciónak nincs pártszíne: aki a közpénzzel sajátjaként bánik, annak nincs helye a politikában.

  • Az ellenzék is követeli Gajda Péter távozását

 

A kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél a Hír TV birtokába került hangfelvételen Lackner Csaba. A volt szocialista önkormányzati képviselő a vagyonkezelő igazgatóját is azzal vádolta meg, hogy bizonyos munkák után vissza kell neki osztani.

Hadházy Ákos két hónappal az önkormányzati választás után követel elszámoltatást és a szocialista polgármester lemondását. A független országgyűlési képviselő azt mondta: több mint 19 kispesti beruházást vizsgált meg és szinte kivétel nélkül mindegyiknél visszaélésre utaló jeleket talált.

A Gajda Péter távozását követeli az LMP is.

Le kell mondani a polgármester úrnak, pontosan az említett okok miatt: mert vagy azért, mert alkalmatlan a feladatának az ellátására, vagy azért, mert szemet hunyt bizonyos intézkedések fölött. Ez majd később majd ki fog derülni. De ez a határozott állásfoglalás, meggyőződésünk szerint indokolt, tehát indokolt lemondani a polgármester úrnak

– mondta Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.

A Jobbik szerint, ha Hadházynak vannak bizonyítékai, tegyen feljelentést.

A korrupciónak nincs színezete, nincs pártszínezete, bárhol, bármilyen korrupciós visszaélések vannak, azokkal szemben el kell járni! Történjen ez a Fidesz részéről, vagy bárki más részéről! Nekünk ez a világos álláspontunk: hogyha korrupciós cselekménnyel megkárosítja Magyarországot, megkárosítja a magyar embereket, akkor azt igen is, ki kell vizsgálni és hogyha az bebizonyosodik, akkor bűnhődniük kell a bűnösöknek

– hangsúlyozta Szilágyi György, a Jobbik képviselője.

Hadházy Ákos a járdaépítésekkel kapcsolatban feljelentést tesz, és kezdeményezi egy vizsgálóbizottság felállítását is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!