2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Az ellenzék is követeli Gajda Péter távozását

Már az ellenzék is követeli a szocialista kispesti polgármester távozását. Az LMP szerint ugyanis, ha Gajda Péter tudott a kerület korrupciós ügyeiről, akkor azért kell lemondania, ha pedig nem tudott ezekről, akkor alkalmatlan a feladatának ellátására. A Jobbik szerint a korrupciónak nincs pártszíne: aki a közpénzzel sajátjaként bánik, annak nincs helye a politikában.

 

A kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél a Hír TV birtokába került hangfelvételen Lackner Csaba. A volt szocialista önkormányzati képviselő a vagyonkezelő igazgatóját is azzal vádolta meg, hogy bizonyos munkák után vissza kell neki osztani.

Hadházy Ákos két hónappal az önkormányzati választás után követel elszámoltatást és a szocialista polgármester lemondását. A független országgyűlési képviselő azt mondta: több mint 19 kispesti beruházást vizsgált meg és szinte kivétel nélkül mindegyiknél visszaélésre utaló jeleket talált.

A Gajda Péter távozását követeli az LMP is.

Le kell mondani a polgármester úrnak, pontosan az említett okok miatt: mert vagy azért, mert alkalmatlan a feladatának az ellátására, vagy azért, mert szemet hunyt bizonyos intézkedések fölött. Ez majd később majd ki fog derülni. De ez a határozott állásfoglalás, meggyőződésünk szerint indokolt, tehát indokolt lemondani a polgármester úrnak

– mondta Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.

A Jobbik szerint, ha Hadházynak vannak bizonyítékai, tegyen feljelentést.

A korrupciónak nincs színezete, nincs pártszínezete, bárhol, bármilyen korrupciós visszaélések vannak, azokkal szemben el kell járni! Történjen ez a Fidesz részéről, vagy bárki más részéről! Nekünk ez a világos álláspontunk: hogyha korrupciós cselekménnyel megkárosítja Magyarországot, megkárosítja a magyar embereket, akkor azt igen is, ki kell vizsgálni és hogyha az bebizonyosodik, akkor bűnhődniük kell a bűnösöknek

– hangsúlyozta Szilágyi György, a Jobbik képviselője.

Hadházy Ákos a járdaépítésekkel kapcsolatban feljelentést tesz, és kezdeményezi egy vizsgálóbizottság felállítását is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!