2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Belföld

Az ellenzék is követeli Gajda Péter távozását

Már az ellenzék is követeli a szocialista kispesti polgármester távozását. Az LMP szerint ugyanis, ha Gajda Péter tudott a kerület korrupciós ügyeiről, akkor azért kell lemondania, ha pedig nem tudott ezekről, akkor alkalmatlan a feladatának ellátására. A Jobbik szerint a korrupciónak nincs pártszíne: aki a közpénzzel sajátjaként bánik, annak nincs helye a politikában.

 

A kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél a Hír TV birtokába került hangfelvételen Lackner Csaba. A volt szocialista önkormányzati képviselő a vagyonkezelő igazgatóját is azzal vádolta meg, hogy bizonyos munkák után vissza kell neki osztani.

Hadházy Ákos két hónappal az önkormányzati választás után követel elszámoltatást és a szocialista polgármester lemondását. A független országgyűlési képviselő azt mondta: több mint 19 kispesti beruházást vizsgált meg és szinte kivétel nélkül mindegyiknél visszaélésre utaló jeleket talált.

A Gajda Péter távozását követeli az LMP is.

Le kell mondani a polgármester úrnak, pontosan az említett okok miatt: mert vagy azért, mert alkalmatlan a feladatának az ellátására, vagy azért, mert szemet hunyt bizonyos intézkedések fölött. Ez majd később majd ki fog derülni. De ez a határozott állásfoglalás, meggyőződésünk szerint indokolt, tehát indokolt lemondani a polgármester úrnak

– mondta Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.

A Jobbik szerint, ha Hadházynak vannak bizonyítékai, tegyen feljelentést.

A korrupciónak nincs színezete, nincs pártszínezete, bárhol, bármilyen korrupciós visszaélések vannak, azokkal szemben el kell járni! Történjen ez a Fidesz részéről, vagy bárki más részéről! Nekünk ez a világos álláspontunk: hogyha korrupciós cselekménnyel megkárosítja Magyarországot, megkárosítja a magyar embereket, akkor azt igen is, ki kell vizsgálni és hogyha az bebizonyosodik, akkor bűnhődniük kell a bűnösöknek

– hangsúlyozta Szilágyi György, a Jobbik képviselője.

Hadházy Ákos a járdaépítésekkel kapcsolatban feljelentést tesz, és kezdeményezi egy vizsgálóbizottság felállítását is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy 3. oltás után súlyos lefolyású legyen a fertőzés. 2021. november 29.

Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése. 2021. november 29.

Lázár János: Budapest hagyjon levegőt az országnak!

Lázár János országgyűlési képviselő, a tram-train kormánybiztosa Palkovics László innovációs miniszteren keresztül üzent. 2021. november 29.

Legfrisebb híreink

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!