2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Akár hat magyar baloldali EP-képviselő is benne lehet a brüsszeli korrupciós botrányban

Döbbenetes új információkra bukkant az Origo a brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban, ugyanis az Európai Parlament Külügyi Bizottságának (AFET) egyik emberi jogi jelentése alapján joggal feltételezhető, hogy akik megszavazták, érintettek a brüsszeli korrupcióban.

  • Akár hat magyar baloldali EP-képviselő is benne lehet a brüsszeli korrupciós botrányban

A lap szerint így szinte az összes magyar baloldali EP-képviselő köztük van, így Gyurcsányné, a jobbikos Gyöngyösi Márton és Cseh Katalin is. Nem ez lenne az első, hogy baloldali képviselő korrupciós ügybe keveredik.

Az adóhatóság tavaly nyár óta vizsgálódik a momentumos politikust is érintő ügyben, miután a nyomozók megállapították, hogy Cseh Katalin céghálózatának tagjai gyanús körülmények között juthattak több milliárd forintnyi uniós pályázati pénzekhez - összegzi a lap.

Gyurcsányné és Gurmai Zita után nemrég újabb hazai baloldali képviselőről derült ki, hogy szoros kapcsolatban állt a súlyos korrupciós botrányba keveredett Kailival. Ujhelyi István nemcsak, hogy szoros kapcsolatban volt Kailival, hanem közösen szervezett vele konferenciát, valamint egy európai parlamenti csoportban a főnöke volt a korrupciós botrányba keveredett görög politikusnő. Ujhelyi azonban decemberben még letagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lett volna Kailival.

Ami biztos, hogy az Origo által fellelt új információk alapján akár magyar baloldali ep-képviselő vagy képviselők is érintettek lehetnek a brüsszeli korrupciós botrányban.

Egyrészről leginkább baloldali képviselőkről van szó, másrészről pedig olyanokról, akik Magyarországot folyamatosan pellengérre állították méghozzá a magyar baloldali politikusokkal együtt

- erről már Nagy Ervin beszélt a Napindítóban. Szerinte magyar baloldali EP-képviselők tagadják, hogy ismerik az érintett személyeket.

Amikor megjelentek ezek a hírek és először láttuk azt, hogy milyen súlyos korrupcióról van szó akkor a baloldali képviselők azt is mondták, Ujhelyi István, hogy nem is találkoztak ezekkel a személyekkel ezek után látjuk ezeket a fényképeket, hogy ott ülnek egymás mellett ezeken a konferencián, látjuk a fotókat, hogy bizonyos tanácsadó szervezetekben, civil szervezetekben együtt dolgoztak, ah nem is volt szoros a munkakapcsolat mégiscsak ismerték egymást mondom még egyszer az, hogy valaki ismer egy másik személyt Brüsszelbe az nem jelenti feltétlenül az érintettséget, de gyanút vet fel, miért kellett tagadni

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!