2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A megszűnés ellen harcol a Jobbik

A végsőkig fognak harcolni, hogy ne szűnjön meg a Jobbik - közölte a párt frakcióvezető-helyettese a rendkívüli kongresszust követő sajtótájékoztatón.

  • A megszűnés ellen harcol a Jobbik

Szilágyi György hangsúlyozta: az országos választmány felhatalmazást adott a párt elnökségének arra, hogy egy esetleges felszámolási eljárás esetén egy új szervezetbe menekíthesse a Jobbikot.

A képviselő arról is beszélt, számukra arról fognak szólni az európai parlamenti választások, hogy be lehet-e majd tiltani őket.

Szilágyi György az ellenzéki pártokkal való együttműködésről azt mondta: elengedhetetlen a jelenlegi helyzetben, de az EP választáson önálló listát állítanak és hosszú távon csak az LMP-vel tudnak komolyabban tárgyalni.

Egyértelmű, hogy az együttműködés ügyek mentén elengedhetetlen a mai helyzetben az ellenzék különböző szervezetei között 2010 óta a Jobbik egyébként következetesen ezt képviseli. Mindig is azt mondtuk, hogy ügyek mentén igenis együtt lehet dolgozni és igenis együtt kell dolgozni más pártokkal is. Szoros együttműködést mi úgy látjuk, hogy egyedül az LMP-vel tudunk elképzelni, hiszen vele van talán a legtöbb olyan közös pont, amiben egyetértünk.

A többiek

A többi ellenzéki párthoz hasonlóan az LMP is önálló listával indul az európai parlamenti (EP-) választáson - jelentette be Keresztes László Lóránt társelnök sajtótájékoztatón a párt szombati budapesti kongresszusán hozott döntést. Arról, hogy a listán kik kapjanak helyet, a nap további részében határoz az LMP. A jelöltaspiránsok között van Demeter Márta társelnök, Kendernay János elnökségi tag és Vágó Gábor korábbi parlamenti képviselő.

Zsarolja a Párbeszéd az MSZP-t és zavaros követelésekkel állnak elő az EP-listás helyek miatt - tudta meg szocialista forrásból híradónk. A háttérben zajló egyeztetések központi témája vélhetően a pénzosztás lehet. Információink szerint a Párbeszéd azt szeretné, ha Jávor Benedek a harmadik helyen szerepelne a közös listán, így megelőzné Szanyi Tibor jelenlegi európai parlamenti képviselőt. Jávor Benedek híradónknak úgy reagált: a Párbeszéd csak holnap fog dönteni az EP listájáról.

Dobrev Klára vezeti a Demokratikus Koalíció EP-listáját. A hírt a lista második helyén álló Molnár Csaba jelentette be. A harmadik helyen Rónai Sándor indul az európai parlamenti mandátumért. A párt Facebook-oldalán megjelent posztban úgy fogalmaznak, ők készülnek megvédeni az európai álmot, az Európai Egyesült Államokat!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!