2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Belföld

Az LMP önállóan indul, Vágó Gábor vezeti a listát

A többi ellenzéki párthoz hasonlóan az LMP is önálló listával indul az európai parlamenti (EP-) választáson, a listát Vágó Gábor vezeti.

Az LMP önálló indulásáról szóló kongresszusi döntésről Keresztes László Lóránt társelnök számolt szombaton sajtótájékoztatón. Arról, hogy a listát Vágó Gábor korábbi országgyűlési képviselő vezeti, maga a politikus tájékoztatta az MTI-t a sajtótájékoztatót követően.

Keresztes László Lóránt közölte a kongresszus önkormányzati választási együttműködést érintő döntését is, eszerint a kormánypártok és a Mi Hazánk Mozgalom kivételével helyi szinten nyitottak olyan értékalapú együttműködésre más szervezetekkel, amely lehetőséget ad a valódi változásra, az ökopolitika megvalósítására.

Hangsúlyozta: az együttműködés elvi kereteit határozták meg a helyi szervezeteik számára.

Arra a kérdésre, hogy az önkormányzati választáson tud-e értékalapú együttműködést kötni az LMP a Jobbikkal, a társelnök azt felelte: azon a választáson az együttműködésnek mindig helyből kell indulnia, nem szükséges, hogy pártvezetők leüljenek egymással tárgyalni. Az LMP ügyek mentén bárkivel együttműködik - erősítette meg.

Közölte azt is: hitelesnek tartják a Jobbik néppárti fordulatát, hiszen következménye van annak, ha például egy antiszemita megnyilvánulásra fény derül. „Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton ügyeiről lehet vitatkozni, de sem Sneider Tamással, sem Gyöngyösi Mártonnal nem kívánunk az önkormányzati választáson együttműködni” - válaszolt egy másik kérdésre.

A többiek

Zsarolja a Párbeszéd az MSZP-t és zavaros követelésekkel állnak elő az EP-listás helyek miatt - tudta meg szocialista forrásból híradónk. A háttérben zajló egyeztetések központi témája vélhetően a pénzosztás lehet. Információink szerint a Párbeszéd azt szeretné, ha Jávor Benedek a harmadik helyen szerepelne a közös listán, így megelőzné Szanyi Tibor jelenlegi európai parlamenti képviselőt. Jávor Benedek híradónknak úgy reagált: a Párbeszéd csak holnap fog dönteni az EP listájáról.

„Diktatúrával szemben kell harcolnunk tovább, mert mi bonthatjuk le a NER-rendszert” – ezt már Szilágyi György, a Jobbik szóvivője mondta a párt kongresszusát követő sajtótájékoztatón. Az EU-parlamenti választáson múlik majd, hogy be lehet-e tiltani a Jobbikot. „Ha sokan szavaznak ránk, akkor nem. Ebben a küzdelemben az igazság van mellettünk” – tette hozzá Szilágyi György.

Dobrev Klára vezeti a Demokratikus Koalíció EP-listáját. A hírt a lista második helyén álló Molnár Csaba jelentette be. A harmadik helyen Rónai Sándor indul az európai parlamenti mandátumért. A párt Facebook-oldalán megjelent posztban úgy fogalmaznak, ők készülnek megvédeni az európai álmot, az Európai Egyesült Államokat!

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Óvodát adták át Nekézsenyben

Az új Borsod-Abaúj-Zemplén megyei óvoda 25 férőhelyes, most 16 kisgyermek jár ide. 2021. szeptember 19.

Magyarországon járt a Baptista Világszövetség főtitkára

Habár Magyarországon békében és szeretetben élhetnek a keresztények, a világ számos pontján minden nap szinte a túlélésért kell küzdeniük – emelte ki Elijah Brown. 2021. szeptember 19.

Rusvai Miklós: Októberre begyorsulhat a járvány

Továbbra is az oltatlanok és a 60 év felettiek vannak veszélyben, és ezt támasztják alá a szomszédos országok adatai is. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Jeles Eszter zsoké

A 21 éves lány szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!