2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 11:00

Belföld

A gyurcsányisták reagáltak Kövér László szavaira

A Demokratikus Koalíció (DK) még nagyon sokszor és nagyon sok felszólalásban fogja elmondani, hogy törvénytelennek tartja a kormányt - közölte csütörtöki online sajtótájékoztatóján a párt frakciószóvivője.

Kálmán Olga felidézte, hogy Kövér László házelnök a hét elején azt mondta Gyurcsány Ferencnek egy napirend előtti hozzászólása után, hogy a DK frakcióvezetőjének ez volt az első és az utolsó olyan felszólalása, amelyben törvénytelennek nevezhette a kabinetet.

Kövér László így intette rendre Gyurcsány Ferencet

Az ellenzéki képviselő leszögezte, az országgyűlési képviselőket megilleti a véleményszabadság, amit az alaptörvény, az országgyűlési törvény és a parlamenti házszabály is világosan rögzít. Kövér László nemhogy nem szabadhat ki büntetést egy neki nem tetsző vélemény miatt, de még a szót sem veheti el ilyen okból - szögezte le Kálmán Olga.

A frakciószóvivő hangsúlyozta, a csütörtöki házbizottsági ülésen politikusuk, Vadai Ágnes, mindezt elmondta a házelnöknek, és azt is világossá tette, hogy a DK "senki kedvéért nem fog öncenzúrát gyakorolni".

Kálmán Olga ismertetése szerint Kövér László erre azt felelte, hogy az Országgyűlés méltóságának megsértéseként értékeli, ha a DK törvénytelennek nevezi a kormányt. A frakciószóvivő úgy fogalmazott: így néz ki a gyakorlatban, ha a "megszállók" nyíltan megtagadják az olyan jogállami alapvetéseket, mint a hatalmi ágak szétválasztása, ugyanis a kormány nem egyenlő a parlamenttel.

A házelnök azt is kilátásba helyezte, hogy Btk.-módosítást kér azért, hogy számítson az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérletnek az, hogy a DK szerint az "Orbán rendszer összeomlása után feles többséggel is alkotmányozni kell a jogállam helyreállításáért" - közölte Kálmán Olga.

A Fidesz közleménye

A hatalom a népé. Ez a törvény - Reagálás Kálmán Olga (DK) nyilatkozatára

A hatalom a népé. Ez a törvény, ez a demokrácia. A magyar nép akkora nemet mondott a Gyurcsány vezette baloldalra, hogy az még ma is, a Holdról is látszik.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kiadó: Fidesz

MTI - OS

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!