2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

5kedvenc

Tarlós István: A politikában találtam meg igazán önmagam

Budapest volt főpolgármestere, jelenlegi miniszterelnöki megbízott többek között arról mesélt a Hír TV 5 Kedvenc című műsorának stábjának, hogy miként teltek a gyermekévei a csillaghegyi otthonukban, mit jelent számára a család és mit adott neki a főpolgármesterség.

  • Tarlós István: A politikában találtam meg igazán önmagam

Tarlós István a Hír Tv 5 Kedvenc című műsorának stábját a saját otthonában fogadta. A dolgozószobájában állva elmondta, hogy az a helyiség olyan holmikkal van tele, amelyeket naponta használ vagy eszmeileg sokat jelent számára.

Az első

A család. Az íróasztalán többek között helyet kap édesanyja egykori varródoboza, amely az ő egykori kis cipőjét és hajkeféjét rejti. De egy 1790-es kiadású gót betűkkel írt imakönyv is ott díszeleg a doboz mellett. De azt a 30-as évekből való szőnyeget is őrzi, amelyen olyan sokat játszott gyermekkorában.

A második

Az iskola. A beszélgetés során elhangzott, hogy a Tarlós család 200 éve él Óbudán. Ezen belül is szorosan kötődnek az Árpád Gimnáziumhoz. Mint kiderült, a családjuk 12 tagja érettségizett a gimnáziumban, Tarlós István fia pedig jelenleg is ott tanít. Árpád fejedelem szobra pedig Tarlós István javaslatára került a gimnázium elé. Az iskola falai között a miniszterelnöki biztos felidézte kamaszkora csínytevéseit is. Tanulmányait humán tagozaton kezdte, majd átsodródott reál területre.

Elmondta, hogy a politikába véletlenül került, de ott találta meg igazán önmagát, az utóbbi harminc év annak az eredménye.

A harmadik

A Fradi. Tarlós István ötéves kora óta Fradi-drukker. Még az édesanyja mondta neki, hogy annak kell lenni érzelmi alapon.  A Hír TV stábja Tarlós Istvánt egy barna Képes Sporttal lepte meg, amelynek címlapján Kocsis Sándor volt, aki a kedvenc focistája és példaképe is egyaránt. Felidézte, hogy gyermekként még látta játszani. Elmesélte, Kocsis Sándor szobrának felállítását a Groupama Arénánál ugyancsak ő kezdeményezte, és a szobrot is ő adta át Kubatov Gáborral, a Fradi elnökével 2019 szeptemberében.

A negyedik

A zene.

A volt főpolgármestert mind a könnyű-, mind a komolyzene megnyugtatja, szórakoztatja.

Elárulta, hogy a ’60-as évek neki egyet jelentett a koncertekkel, a Szörényi fivérekkel szinte pedig napjainkban is baráti kapcsolatot ápol. A nézők azt is megtudhatták, hogy a Hír TV jelenlegi székházában korábban művelődési ház is működött, ahol még az Illés zenekar is fellépett.

Az ötödik

A főpolgármesterség. Tarlós István a műsor végén őszintén vallott arról, hogy mintegy harminc évnyi aktív politizálás után jóval több élő kapcsolata maradt meg, mint amire számított. Az önkormányzati választáson elszenvedett vereségen és az azt megelőző időszakon spirituálisan kell túl lennie – tette hozzá.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!