2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Radar 05:00

5kedvenc

Nógrádi György: Egy hét alatt bármely országnak összeállítanám a biztonságpolitikai intézkedéseit

A Hír TV 5 Kedvenc című műsorában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt ismerhették meg közelebbről a nézők.

Az első

Charles-Maurice de Talleyrand-Périgord. Ő volt a történelem azon kevés külügyminiszterének egyike, aki nyomorék volt, soha nem tanult, semmilyen nyelvet nem beszélt, püspök lett, de ugyanakkor imádta a nőket. Tehát egy nagyon ellentmondásos figura volt. Talleyrand adta ráadásul a Habsburgoknak azt a tanácsot, hogy vegyék el magyaroktól a történelmüket, és akkor az egész nemzet összeomlik. Nógrádi György erre azt mondta, hogy ezt a mondatot érdemes lenne az eredeti szövegkörnyezetében megvizsgálni. A biztonságpolitikai szakértő zseninek tartja Talleyrandot mivel Franciaországot egy abszolút vesztes helyzetből vezette ki.

A második

Az utazás. Nógrádi György életében fontos szerepet tölt be az utazás. Kedvenc úticélja a Maldív-szigetek. A műsorból kiderült, hogy a biztonságpolitikai szakértő mintegy negyven éven keresztül dolgozott a szállodaiparban Jugoszláviában, ez egy évben három hónapot fedett le, így keresett új úti célokat, és lelt rá a Maldív-szigetekre. Elárulta, hogy biztonságpolitikai szakértőként már jó pár utat lemondott.

A harmadik

A festészet. A kedvenc képe felesége Metamorfózis című festménye. Ez a kép azért lett a kedvence, mert kifejezi mindazt, amiben a neje hisz.

A negyedik

TV interjúk. Nógrádi György védjegyévé vélt, hogy interjúi és elemzései során mindig felsorolással magyaráz. Az is kiderült, hogy sosem izgul az interjúk előtt, a stúdiókban pedig egy-egy korty kávé feldobja.

A szakértő arról is beszélt, hogyha neki adnának egy hetet és egy üres szobát, ő a világ bármely országának elkészítené a biztonságpolitikai intézkedéseit.

Az ötödik

Balkáni ételek. Nógrádi György elmondta, hogy sosem volt válogatós, de mivel negyven éven keresztül járt ki az egykori Jugoszláviába, különösen megkedvelte a balkáni konyhát. De Kínában megkóstolta a bogarakat, míg Kubában a különböző tengeri „dögöket”.

Teljes adás:

Hír TV

 

 

 

További epizódok

Dörner György: Herczeg Ferencnél senki sem írt soha elegánsabban

Közszereplők vallanak kedvenceikről a Hír TV új műsorában, hogy ezáltal még jobban megismerhessük őket. Ezúttal Dörner György kedvenceit mutatjuk be. 2020. április 03.

Charlie: Magyarországon csodálatos zenészek élnek

A Hír TV 5Kedvenc című műsorában Charlie-t ismerhették meg közelebbről a nézők. 2020. március 27.

A Nyerges családban magától értetődő volt az erős nemzettudat

Közszereplők vallanak kedvenceikről a Hír TV 5kedvenc című műsorában, hogy ezáltal még jobban megismerhessük őket. Ezúttal Nyerges Attila kedvenceit mutatjuk be. 2020. március 20.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Jeles Eszter zsoké

A 21 éves lány szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

Kiütéses ferencvárosi győzelem

A Ferencváros 9-0-ra győzött Hatvanban a labdarúgó MOL Magyar Kupában, és a sorozat legjobb 32 csapata közé jutott, az összecsapáson Myrto Uzuni hat gólt szerzett.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!