2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Mindenki boldog, nyaral, teli vannak pénzzel

2016. október 23., vasárnap 22:05, frissítve: hétfő 11:34

Ha van pénzünk, bármit megvehetünk, legalábbis a Hír TV-nek interjút adott felcsúti polgármester szerint. A 3-as metró felújításáról egyelőre még ne álmodozzunk, noha ott nem a pénz, ami közbeszólt, hanem, hogy elkaszálták a pótlóbuszokra kiírt BKK-tendert. Kisvárosnyi informatikus hiányzik a munkaerőpiacról, Orbánt kifütyülték október 23-án. A Hír TV online heti összefoglalója.

Mészáros Lőrinc jobban, sőt, mindenki jobban él

Ha az embernek pénze van, bármit megvehet – nyilatkozta a Hír TV-nek a felcsúti polgármester, aki egészsége megóvása védelmében nem foglalkozik azzal, hogy sokan Orbán Viktor strómanjának tartják. Mészáros Lőrinc úgy látja, nemcsak ő él jobban, de az emberek pénztárcájából is futja már üdülésre, ezért is szállt be a szállodabizniszbe.

A Hír TV-nek adott exkluzív interjúban a gázszerelőből lett milliárdos azt is elárulta, elégedett akkor lenne, ha minden közbeszerzésre beadott pályázata nyerne. A Népszabadságról egyébként jó emlékei vannak, de azt nem árulja el, hogy ő lesz-e a felfüggesztett napilap új tulajdonosa. Friss sajtóhírek szerint azonban a tavasszal bejegyzett Opimus Press lesz az új tulajdonos, Mészárosék pedig már nyáron opciós szerződést kötöttek az ügyben.

Elfogták a körúti robbantót

Keszthelyen fogták el azt a fiatal, magyar állampolgárságú férfit, akit a Teréz körúti robbantással gyanúsítanak. A nyomozás ismert részleteiről Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő beszélt a Magyarország élőben című műsorunkban. Harminc napra aztán előzetes letartóztatásba helyezték a feltételezett elkövetőt. A gyanúsított nem tett vallomást, a bíróság előtt meg sem szólalt.

Folytatódott a 3-as metró kálváriája

Tovább késhet a 3-as metró felújítása, mert elkaszálták a pótlóbuszokra kiírt BKK-tendert. A Közbeszerzési Döntőbizottság a pályázat hiányosságai miatt még egy 40 millió forintos büntetést is kiszabott a fővárosi szolgáltatóra.

Az ügyben Tarlós István levelet írt Orbán Viktornak, melyben a felújításra váró 3-as metró pótlására kiírt buszpályázat megsemmisítését tette szóvá. A főpolgármester arra utasította a BKV vezérigazgatóját, hogy vészhelyzetben azonnal állítsa le a metrót.

Évforduló: ünnepség, tüntetés, sípolás, vérző emberek és „mondjon le”

Zökkenőmentesen kezdődött 1956. október 23-a 60. évfordulójának ünnepsége. Délelőtt az ellenzéki pártok még külön-külön szólaltak fel ’56 emlékéért és az Orbán-kormány ellen, később, a kormány Kossuth téri megemlékezésén azonban már nem csak az ünneplés volt előtérben: Juhász Pétert, az Együtt alelnökét például be sem engedték a Parlament előtt összegyűlt tömegbe, több síppal fütyülő és nemtetszését kinyilvánító ellentüntetőt is lökdöstek Orbán Viktor beszéde alatt, Ungváry Krisztián történészt pedig vérző fejjel fotózták le, azt mondta, a hangzavarás miatt bántalmazták.

A miniszterelnök egyébként beszédében azt hangsúlyozta, hogy a magyarok sohasem mondanak le a szabadságról, nem törődnek bele az elvesztésébe, és a legreménytelenebb helyzetben is elő tudják varázsolni.  A kormány rendezvényén beszédet mondott egyébként Andrzej Duda, a Lengyel Köztársaság elnöke is.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédében arra tért ki, hogy ő az orbánizmus legnagyobb ellenfele; 2018-ban pártja leváltja a Fidesz–KDNP-kormányt.

A pártok mellett egyébként Erdélyben több helyszínen is ünnepeltek; Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszónk egy videóban emlékezett meg az 1956-os eseményekről.

Felszabadulhat Moszul, jöhet a katasztrófa

Megkezdődött a nagyszabású iraki szárazföldi hadművelet Moszul felszabadítására, amelyben a hadsereg és a helyi biztonsági erők egységei vesznek részt. Az Iszlám Állam 2014 júniusában foglalta el a várost, ez a terrorszervezet utolsó fellegvára Irakban.

Néhány nappal később jött is a hír: elhagyták az ostromlott Moszult az Iszlám Állam vezetői, köztük a terrorszervezet alapítója is – erről számolt be a hadműveletben részt vevő egyik amerikai tábornok.

Az ENSZ azonban arra számít, hogy Irak felszabadításával százezrek menekülhetnek.

Meghirdette száznapos programját Donald Trump

Felmondaná a szabadkereskedelmi megállapodásokat, adót csökkentene, és kitoloncolná a bűnöző bevándorlókat. Donald Trump – többek között – ezt hirdette ki száznapos programjában. A republikánus elnökjelöltet közben újabb nő vádolja szexuális zaklatással. Azt állítja, a milliárdos ingatlanmágnás akarata ellenére megcsókolta, és pénzt ajánlott neki, ha lefekszik vele. Vetélytársa, Hillary Clinton szerint Trump veszélyezteti az amerikai demokráciát.

Nem lesz „a la carte” szolidaritás

Nem lesz „a la carte” szolidaritás menekültügyben – ebben állapodtak meg az uniós vezetők az Európai Tanács elnöke szerint. A brüsszeli csúcsértekezleten az is kiderült, hogy az Európai Unió egyelőre nem kívánja tovább feszíteni a húrt Oroszországgal szemben a szíriai bombázások miatt.

Súlyos a helyzet, egy kisvárosnyi informatikus hiányzik

Csaknem negyvenezerrel csökken évente az aktív, munkaképes korú lakosság száma. Emiatt egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint. A MÁV-nál rohamosan nő az átlagéletkor, informatikusból egy kisvárosnyi hiányzik, de a feldolgozó- és vendéglátóipar is egyre súlyosabb helyzetben van. A cégek a szakképzés erősítésével próbálnak lépni.

Busás haszonnal működnek a magyar kaszinók

27,4 milliárd forintot zsebeltek be tavaly a magyar kaszinók – derül ki Tállai András válaszából. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkár az LMP-s Ikotity Istvánnal adótitokra hivatkozva csak összesített adatokat közölt. Ebből kiderült, hogy 2015-ben 1,2 millió hazai és külföldi látogatójuk volt a kaszinóknak, akik összesen 183,6 milliárd forint értékben vettek zsetonokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!