2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Felvonták a nemzeti zászlót a Parlament előtt

2016. október 23., vasárnap 09:10, frissítve: hétfő 20:26

Áder János államfő, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett vonták fel Magyarország lobogóját a Kossuth téren az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján.

Majd ugyanitt a délutáni díszünnepségen a magyar kormányfő és Andrzej Duda lengyel államfő mond beszédet. Este a Papp László Budapest Sportarénában tartják meg a Szabadság-koncertet, az operaházban pedig díszelőadás lesz. A kormány az évforduló alkalmából emlékbizottságot hozott létre, az idei évet pedig A magyar szabadság évének nyilvánította. Az ünnepi rendezvények miatt a főváros több kerületében kell forgalomkorlátozásokra számítani.

Fotózásra fel!
Közben ellentüntető csoport alakult a legnagyobb közösségi portálon. A Facebookon arra szólítanak fel, hogy mindenki fotózza le azokat, akik fütyüléssel demonstrálnak az október 23-ai állami ünnepségen, és a képeket gyűjtsék össze. A Fidesz-alelnök pedig büntetőeljárást helyezett kilátásba >>>

Az ellenzék is színre lép

Orbán Viktor beszédével egy időben civilek és baloldali ellenzéki pártok tartanak megemlékezést a Blaha Lujza térnél. A civilek nevében beszédet mond többek között Tóth Kriszta költő és Bíró András újságíró is. A pártok részéről pedig Bokros Lajos, Molnár Gyula, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc fog felszólalni. A rendezvényen az LMP és az Együtt nem vesz részt, utóbbi párt füttykoncertet szervez a központi kormányzati ’56-os ünnepség helyszínére. A tiltakozó demonstrációt Juhász Péter, az Együtt alelnöke hirdette meg. A felhívás miatt egy magánszemély feljelentést tett a rendőrségen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!