2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Nem engedték be Juhász Péteréket a Kossuth térre

2016. október 23., vasárnap 17:13, frissítve: vasárnap 18:03

A biztonsági szolgálat emberei a rendezvény előtt nem engedték be az Együtt elnökét és alelnökét a Kossuth téri állami rendezvényre.

Arra hivatkoztak, hogy a szervezők döntik el, kit hívtak meg és kit nem. Nemcsak Juhász Péterék maradtak kinn, azok sem jutottak be, akik vele érkeztek, és síp, vagy akár papír-trombita volt náluk. Szigetvári Viktor és Juhász Péter az ünnepség előtt osztogattak a demonstrálóknak sípokat, de hangsúlyozták, hogy csak a miniszterelnök beszédének kifütyülésére készül az Együtt.

„A fenyegetés az része az illiberális rezsim akcióinak. Békésen, nyugalomban, a nemzet ünnepéhez méltósággal, a lengyel köztársaság elnökét tisztelve megyünk oda, csak a magyar miniszterelnöknek szól az, amit csinálni fogunk, és remélem sok ezren fogjuk, mert ő kitagad bennünket a nemzetből, miközben mi is ugyanúgy vagyunk magyarok, mint a fideszesek, és hogyha mi lennénk hatalmon, a fideszeseket ugyanúgy a magyar nemzet részének tekintenénk. Természetesen törvényt nem sértünk” – mondta Szigetvári Viktor.

A Néprajzi Múzeum előtt kisebb lökdösődés is kialakult, az Alkotmány utca felől a „sípolók” bejutottak a Kossuth térre.

Videó forrása: Magyar Nemzet Online

A Blaha Lujza térről másik tudósítónk azt mondta, körülbelül 2000 ember gyűlt össze, akik türelmetlenül várják, hogy elkezdődjön a központi ünnepséggel egy időben tartandó megemlékezés és az Orbán Viktor miniszterelnök elleni demonstráció. Sok az MSZP-s és a DK-s zászló, a tömeg túlnyúlt a téren a Keleti pályaudvar felé.

A téren is voltak ellentüntetők. A civilek és baloldali ellenzéki pártok közös rendezvényén így egymás után hangzottak el az „Orbán takarodj”, és a „Gyurcsány takarodj” jelszavak. Molnár Gyula, a szocialisták elnöke úgy fogalmazott, a hatalom leváltható, a jelenlegi kormányt pedig Rákosi Mátyás rendszeréhez hasonlította.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!