2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Meghirdette száznapos programját Donald Trump

2016. október 23., vasárnap 13:27, frissítve: vasárnap 14:27

Felmondaná a szabadkereskedelmi megállapodásokat, adót csökkentene, és kitoloncolná a bűnöző bevándorlókat. Donald Trump – a többi között – ezt hirdette ki száznapos programjában. A republikánus elnökjelöltet közben újabb nő vádolja szexuális zaklatással. Azt állítja, a milliárdos ingatlanmágnás akarata ellenére megcsókolta, és pénzt ajánlott neki, ha lefekszik vele. Vetélytársa, Hillary Clinton szerint Trump veszélyezteti az amerikai demokráciát.

Undok nő – ezzel a felirattal a pólóján kampányolt Katy Perry Hillary Clinton demokrata elnökjelölt mellett egy Las Vegas-i campuson. Az amerikai popénekesnő arra a megjegyzésre utalt, amelyet Donald Trump republikánus jelölt tett Clintonra a szerda esti vitán.

Az énekesnő szobáról szobára járva győzködte az egyetemistákat arról, hogy szavazzanak Clintonra, majd kikelt Trump konzervativizmusa ellen – utalva például az abortuszellenes politikájára. „Tudjátok, mi az, ami tényleg fontos nekem? Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem akarom, hogy megmondják nekem, mit tegyek a testemmel. Ezek az én ciciim, nem a tieitek. A saját testünkről nekünk kell döntenünk, és nem hagyhatjuk, hogy a kormány döntsön helyettünk” – mondta az énekesnő.

Ezzel egy időben Hillary Clinton Pittsburghben folytatta kampányát, és a demokrácia veszélyeztetésével vádolta meg vetélytársát. „Donald Trump olyasmit tett, amit még soha egyetlen jelölt sem: nem volt hajlandó kimondani, hogy elfogadja majd a választás eredményét. Ne legyen kétségetek afelől, hogy veszélyezteti a demokráciánkat” – mondta Clinton.

A konzervatív jelölt közben a pennsylvaniai Gettysburgben kihirdette száznapos elnöki programját – a helyszínválasztás szimbolikus volt: 1863-ban itt mondott történelmi beszédet Abraham Lincoln, az Egyesült Államok első republikánus párti elnöke.

Trump felmondaná vagy újratárgyalná a szabadkereskedelmi megállapodásokat, nem támogatná többé az ENSZ klímaváltozás elleni programját, megépítené a teljes falat a mexikói határon, számos országból leállíttatná a bevándorlást, a bűncselekményt elkövető bevándorlókat pedig kitoloncolná. Emellett adót csökkentene, és eltörölné Barack Obama elnök egészségbiztosítási reformját. „Arra kérem az amerikai embereket, hogy ismét álmodjanak nagyot. A száznapos tervemmel ismét naggyá tesszük Amerikát. Ez a terv szerződés Donald J. Trump és az amerikai választók között, és azzal kezdődik, hogy őszinteséget, elszámoltathatóságot és változást viszünk Washingtonba” – mondta a republikánus elnökjelölt.

A közvélemény-kutatások szerint Clinton továbbra is vezet Trump előtt, előnye azonban csökkent: a Reuters felmérése szerint a demokrata jelöltre a választók 44, a republikánus politikusra 40 százaléka szavazna. Az elnökválasztást november 8-án tartják az Amerikai Egyesült Államokban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!