2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Vona: Én vagyok az orbánizmus legnagyobb ellenfele

2016. október 23., vasárnap 18:16, frissítve: hétfő 20:24

Megszentségteleníti ’56-ot Vona Gábor szerint, hogy az ügynöklisták még mindig nem nyilvánosak. A Jobbik pártelnöke ünnepi beszédében arról is szólt, hogy a kádárizmus véget ért, de most megjött helyette az orbánizmus.

„Megmutattuk a világnak, hogy számunkra az ország függetlensége és szabadsága nem eladó, ha erről van szó, akkor teljes szabadság és függetlenség kell” – kezdte beszédét a Jobbik elnöke. Vona Gábor elmondta: ha büszkeségre és nemzeti identitásra van szükségünk, nem kell zavarba jönnünk, és szégyenkezve a földre néznünk. Elég annyit mondani, ’56, és mindenki tudja, miről van szó.

A pártelnök szerint nem becsültük meg 1956 hőseit és dicsőségét, hiszen ha így lett volna, akkor nem történhetne az meg, hogy az ügynöklisták még mindig titkosítva vannak – ez megszentségteleníti ’56-ot. Vona arról biztosította a hallgatóit, hogy ha a Jobbik kormányra kerül, feladata lesz ennek tisztázása és nyilvánosságra hozatala, ami eddig azért nem történt meg, mert az eddigi kormányok egytől egyig érintettek voltak. Emellett ha megbecsültük volna az 1956-os eseményeket, akkor tíz éve nem történhetett volna meg, hogy újra vér folyik a pesti utakon, igazságszolgáltatás azonban a mai napig nem történt. Ugyanis azok, akik kiagyalták a rendőri terrort, nyugodtan élnek, akik felkeltek a gyurcsányi terrorizmus ellen, pedig bűnhődnek. Vona Gábor szerint vagy mindenkit bíróság elé kellett volna állítani, vagy azt kellene mondani, hogy eltelt tíz év, lépjünk tovább.

Vona Gábor teljes beszéde:

A Jobbik elnöke úgy véli, bár a kádárizmus véget ért, de most megjött helyette az orbánizmus. A kádárizmus azonban megbukott, mert fojtogatóvá tette a magyaroknak Magyarországot, az orbánizmus lényege ma azonban az, hogy elveszik a szabadságunkat.

Beszélt arról is, hogy pártja támogatja az alaptörvény módosítását, de csak úgy, ha mindenfajta betelepedést megtilt: se Jean-Claude Juncker, se Rogán Antal se ingyen, se pénzért ne telepíthessen be senkit Magyarországra.

Vona vallott arról is, hogy „hazugságáradat zúdult” rá és pártjára.

„Miattam ne aggódjon senki, köszönöm szépen, jól vagyok. Sőt igazából megtiszteltetés, hogy az orbánizmusnak én vagyok a legnagyobb ellenfele. Mit tettem én? Beletenyereltem egy piszkos, mocskos bizniszbe, amely veszélyezteti az ország biztonságát. A négy fal között én nem azt kértem Orbán Viktortól, hogy vegyenek be a buliba, és kapjak én is helikoptert, hanem hogy állítsa meg a betelepítést” – mondta Vona Gábor.

Hozzátette: „Azoknak pedig, akik meg azt mondják, végre valaki nekiment Orbánnak: álljunk meg. Nem azért mentem oda, mert jó politikai húzás, hanem mert ez Magyarország érdeke, ez biztosítja Magyarország biztonságát. Valakinek végre megálljt kell parancsolni Orbánnak.”

Közölte azt is, hogy pártja teljes parlamenti frakciója fogadalmat tett arra, csak akkor támogatja az alkotmánymódosítást, ha teljes mértékben megszüntetik a letelepedési kötvényt és mindenfajta betelepítést.

„Ha a Fidesz árulót keres, partnert keres ahhoz, hogy kisegítse az új alaptörvényt olyan formátumban, amely nyitva hagyja a terrorizmus előtt a kapukat, nálunk ilyet nem talál” – mondta Vona Gábor.

A Jobbik elnöke beszélt arról is, hogy ha egy eredménytelen népszavazás után eredménytelen alkotmánymódosítást visz véghez a kormány, akkor Orbán Viktornak le kell mondania, és be kell vállalnia az előválasztást.

Párhuzamot vont a pártvezető a mai politikai események és az ’56-os hősök között: „ha az összes ’56-os pesti srác élne, és itt lenne, akkor velünk együtt tiltakozna az ellen, hogy külföldieknek pénzért eláruljuk a hazánkat és szüntessék be a letelepedési kötvényeket”.

Vona Gábor szerint 2018-ban a Jobbik le fogja váltani a Fidesz-kormányt.

„1956 örököseiként leváltjuk ’18-ban a kormányt, hogy egy 56-hoz méltó kormány kerüljön hatalomra.”

Hozzátette, hogy ehhez azonban valódi elszámoltatásra van szükség, mert amíg ez nem jön létre, addig sem tisztesség, sem demokrácia nem lesz. Ha pedig ez sikerül, akkor lehet elkezdeni az ország egyéb ágazatait, például az egészségügyet vagy az oktatást. Ezt követően pedig emelnék a magyarországi béreket.

„A leendő Jobbik kormány legfontosabb feladata jön ezután: a bérek rendezése, a bérek megemelése, mert a magyar emberek nem kapják meg azt a munkájukért, amit megérdemelnek és másodrendű állampolgárok lettek az unióban” – mondta el Vona Gábor.

A pártelnök szerint, pártja nem azt akarja bebizonyítani, h az orbánizmus rossz, ezt megteszik nélkülük is, a lejárató kampány pedig nem jó eszköz.

„Mi a saját terveinkkel és elképzeléseinkkel győzzük meg az embereket és a programunk köré gyűjtünk politikai közösséget. Minden magyar szívében ott van a hazafiasság, ezért mi nem falakat, hanem hidakat akarunk építeni magyar és magyar szív között” – zárta beszédét Vona Gábor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!