2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Troll: Több sebből vérzik a színművészetis hallgatók hisztije

Hír TV

2020. szeptember 4., péntek 21:53

A színművészeti az új CEU a független objektív médiánál. Márki-Zay Péter kézi vezérlésre váltott, és megmondja, hogy a helyi média miről számoljon be. Karácsony Gergely pedig miközben a biciklisávok helyére is új sávokat fest, a jobboldali médiát szidja. Többek között ezekről a témákról beszélgetett M. Dobos Marianne műsorvezető vendégeivel, Kacsoh Dániellel, Boros Bánk Leventével és Pindroch Tamással a Hír TV Troll című műsorában.

Naponta több cikk jelenik meg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) zajló eseményekről. A független objektív médiaorgánumok arról is beszámolnak, hogyha valaki egy szelet kenyérrel kisegítette az egyetemfoglaló hallgatókat – vezette fel az adás első témáját M. Dobos Marianne műsorvezető.

Kacsoh Dániel ehhez a gondolatmenethez azt fűzte hozzá, hogy az SZFE az új Index, hiszen a felállás és a kiállás olyan sokak szerint ugyanolyan nagyszerű tett, mint, amit az indexesek csináltak azzal, hogy nem álltak be a sorba, nemet mondtak. S ha nem érik el azt, amit szeretnének, akkor nem lesz semmi – hangsúlyozta a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

Miért van az, hogy a többi egyetemnél semmi feszültség nem volt amiatt, hogy átalakították a struktúráját – tette fel a kérdést Pindroch Tamás, majd meg is válaszolta. A Figyelő főmunkatársa felhívta arra a figyelmet, hogy

a baloldali és a liberális ideológia mintegy ötven éve jelen van az intézményben, és élvezte a fenntartónak, az államnak a bizalmát. Azonban most az állam azt mondta, hogy ennek vége, új szelek fújnak, van itt más ideológia, demokrácia van, nemcsak a balliberális ideológiát tanulják a fiatal színészek, van nemzeti irodalom is, lehet afelé is menni

– húzta alá.

Boros Bánk Levente szerint több sebből is vérzik a hallgatók hisztije. Ez egy libernyák hiszti, ebben nincs semmi különös, majd megunják és hazamennek.

Eddig azt hallgattuk, hogy az állam ne avatkozzon bele a felsőoktatásba, most pedig azt követelik, hogy az állam legyen a fenntartó. A kuratórium helyében azt mondanám, hogy maradjon el a tanév

– jegyezte meg a Médianéző ügyvezetője.

A műsor második felében Márki-Zay Péter kínos beégéséről és helyi, kézi vezérelt lakájmédiájáról, a Hódpress-ről is beszélgettek. De nem mehettek el szó nélkül amellett sem, hogy Karácsony Gergely közpénzből finanszírozza facebookos akcióit.

Teljes adás:

Hír TV