2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Troll: Már a nagy politológus Shakespeare is előre látta Orbán Viktort

Hír TV

2019. augusztus 9., péntek 22:00

A Hír TV Troll című vitaműsorában M. Dobos Marianne és vendégei a magyar közélet fonákságait tárták fel a nézőknek. Témáik között szerepelt, hogy újabb plakátkampány született az érzékenyítés jegyében. Miért baj az, ha multinacionális óriáscégek – akár egy üdítőt felhasználva – állást foglalnak politikai-közéleti kérdésben? A balliberális médiumok többnyire az LMBTQ propaganda mellett érvelnek, míg a jobboldali sajtóorgánumok annak veszélyeire hívják fel a figyelmet. Arról nem is beszélve, hogy maga a cég – bár lecserélte a plakátokat –, a Szigetre egy speciális kiadású palackkal rukkolt elő, úgyhogy a történet még nem fejeződött be. A kérdésben megosztottság van, mint ahogy a magyar társadalmon belül is. A stúdióba invitáltak beszélgettek erről, valamint az Index autótesztbe bújtatott családellenes írásáról is. Winkler Robi egy nagycsaládos autótesztben leírt mindent, amit a liberálisok gondolnak családról, nemzetről és hazáról. Mindenképp olvassák el, de a Troll is adott belőle egy kis ízelítőt. Továbbá: terítéken volt, hogy nagyot mentek a független újságírók. Tombol a nyár, forr a Balaton, dübörögnek a fesztiválok, de az ellenzéki média a nehéz napokon is szilárdan őrzi a forradalom lángját! A minap a HVG Orbán Viktor ellen, a Hírklikk pedig egyenesen a magyarok ellen hergelt. Az sem maradt szó nélkül, hogy Vona Gábor politikamentesen akar immáron politizálni, Karácsony Gergely pedig nagyon mérges, ha kérdésre kell válaszolnia. Ezek, és még sok minden más mellett nem ment el szó nélkül a három vendég: Boros Bánk Levente a Médianéző ügyvezetője, Kacsoh Dániel a Magyar Hírlap lapszerkesztője, és Pindroch Tamás a Figyelő főmunkatársa.

Az augusztus eleje – a hőség és a fesztiválszezon mellett – viszonylag sok mindent hozott magával, ez a hét sem múlt el ’Orbán gyűlölet nélkül’, jelezte a műsorvezető, aki idézve az ellenzéki sajtó zászlóshajóját, a HVG-t, mely szerint az augusztus 19-ei Orbán Viktorral való találkozója előtt Merkel a nyaralásán a zsarnokokról olvas könyvet. Ugyanis a német kancellárt egy könyvvel fotózták le, aminek ’Zsarnok Shakespeare a politikáról’ volt a címe…

Erre reagálva Kacsoh Dániel megjegyezte:

„Ugye a Páneurópai piknik évfordulója lesz. Egyébként korábban arról írogatott a balliberális és a nemzetközi sajtó is: Angela Merkel nem hajlandó idejönni, mert gonosz diktátornak tartja velünk együtt Orbán Viktort. Ehhez képest mínuszos hírként azért az Index is kénytelen volt lehozni, bizony idejön, és még beszédeket is fog mondani. Sőt, evangélikus istentiszteleten – micsoda reakciós gondolat! – vesz majd részt Orbán Viktorral közösen”.

A Magyar Hírlap lapszerkesztője szerint „minden meg fog történni, ami nem fér bele a liberális Credoba”.  

A Figyelő főmunkatársa megjegyezte:

„Tréning. Alapozás. Ezt hívják a futballban alapozásnak. Innen ismeri meg – Shakespeare-től – Orbán Viktort. Shakespeare nagy tudósa volt. Egyben politológus is volt…”

A Médianéző ügyvezetője, Boros Bánk Levente sommásan összefoglalta:

„Nekem az az ominózus vicc jut eszembe, aminek az a vége, hogy a bölcsésznek mindenről a szex jut az eszébe. Ezeknek: mindenről Orbán Viktor jut az eszükbe”.

 

Hír TV