2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Troll

Troll: Fel kellene fogni, hogy nem menekültek, hanem migránsok érkeztek a déli határra

A bevándorlás „álprobléma”. Az Index szerint néhány száz, békés menekült jött a magyar határhoz, nem történt semmi, csak azt nem írták le, hogy álhírek segítségével küldték őket Magyarországra. A Hír TV Troll című műsorában Boros Bánk Levente, Szarvas Szilveszter és Lentulai Krisztinán ezúttal arra mutatott rá, miként is működik a csúsztatás és az érzelmekre hatás, akkor, amikor több száz fős migránskaraván kíván illegálisan bejutni az országba.

  • Troll: Fel kellene fogni, hogy nem menekültek, hanem migránsok érkeztek a déli határra

 

Fullba nyomja az agymosást a köztévé – ezzel a címmel jelent meg cikk arról, hogy több száz migráns jelent meg csütörtökön a déli határon, Kelebiánál. M. Dobos Marianne felidézte, az Index cikke szerint néhány száz békés menekültről volt szó, ugyanakkor szerintük a köztévé már „armageddont” vizionált, migránskaravánról beszélt.

Az Indexnek már önmagában azzal baja volt, hogy a köztévé migránskaravánról „mer” beszélni – közölte Lentulai Krisztián. A Karc FM főszerkesztő-helyettese felhívta rá a figyelmet,

indexes értelmezésben sokkal szebben hangzik, hogy menekült, hiszen így érzelmi töltetet tud adni, hogy sajnálja őket a közvélemény.

Lentulai emlékeztetett, a január 28-i áttörési kísérletkor elterjedt egy olyan narratíva, hogy az a 60 fő nem migráns volt, hanem a magyar kormány lefizetett cigány férfiakat , akik eljátszották, hogy betörnek az országba.

Most, hogy ez a mennyiség a 60-at túllépi, úgy tűnik nem lehet ezzel a szóval játszani, most más kell kitalálni, most ők a szegény és sajnálni való emberek – tette hozzá.

A menekült egy jogi kategória, attól kezdve menekült, ha elismerik annak, ha a magyar állam elbírálja a menekültkérelmét és megkapja a menekültstátuszt, de amíg ez nem történik meg, addig migráns Boros Bánk Levente ismertetése szerint.

A Médianéző ügyvezetője szerint az Indexnek nem kellene megtévesztenie az olvasókat, hiszen senki sem bírálta el azokat a migránsokat, akik a magyar határhoz érkeztek.

Adásunkban M. Dobos Marianne műsorvezető idézte Aleksandar Vulin szerb védelmi minisztert, aki szégyenletesnek nevezte, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó migránsokat. Ez valahogy az Index tudósításából kimaradt, sőt – mutatott rá Szarvas Szilveszter – a portál arról is mélyen hallgat, hogy szervezett akcióról van szó. A PestiSrácok főszerkesztő-helyettese szerint az Index a szervezettséget azonnal elhallgatja, majd pedig meg is cáfolja, propaganda célokkal.

Teljes adás:  

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Troll: „Ezt a meccset a Himnusz alatt nyertük meg”

Troll: „Ezt a meccset a Himnusz alatt nyertük meg”

A HírTV kekeckedő műsorában ezúttal Dezse Balázs, a Karc FM műsorvezetője, Kalmár Tibor író, médiaguru, Gav Duncan skót Fidesz-bérenc és Apáti Bence, a Fidesz illiberális NER-táncosa tartott sajátos elemzést. Műsorvezető: Lentulai Krisztián.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!