2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Troll

Troll: Ez egy undorító politikai játszma

És még mindig az Index! Káosz, korrupció, politikai befolyás ellenzéki részről - ezeket tudtuk meg legújabban a magát függetlennek mondó portálról. Az elmúlt egy hétben fokozódott a botrány, így volt miről beszélnie a Trollban Kacsoh Dánielnek, Lentulai Krisztiánnak és Pindroch Tamásnak M. Dobos Marianne műsorvezetése mentén.

  • Troll: Ez egy undorító politikai játszma

Egy hete az ellenzéki pártok karöltve tüntettek a „független” médium mellett. Együtt vonult a momemtumos, a jobbikos és a DK-s is. Majd a héten kiderült, hogy Dull Szabolcs egykori Index-főszerkesztő rendszeresen egyeztetett Gyurcsány Ferenc feleségével, Dobrev Klárával, ezen kívül a Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester arra kérte a baloldali polgármestereket, hogy ne álljanak szóba az új indexesekkel. Erről szólna az ellenzék által hangoztatott sajtószabadság?

Kacsoh Dániel emlékeztetett, az Index-tüntetésen a szónokok mindegyike a Fidesz és a kormány ellen beszélt, ugyanakkor arról nem volt szó, hogy „sem Momentum, sem Jobbik”, ha komolyan vennék volna a függetlenséget, akkor az ellenzéki pártoktól is ugyanolyan távolságot követelnének, mint a kormánypárttól. Kiemelte,

pont ebben az ügyben kellene leállítaniuk magukat az ellenzéki pártoknak az Index körül,

hiszen, ha ez egy független sajtó, akkor semmiképp sem a politikai pártoknak van vele dolga.

Ehelyett a Momentum szervez egy tüntetést, a Jobbik odamegy a zászlóival a Gyurcsány házaspár pedig felhívást intéz az ellenzéki pártokhoz, hogy most kell összefogni (…) a Párbeszéd az EBESZ-hez fordult, tehát, mindegyik megtalálta a maga történetét, hogy hol tudna ártani (…) El a kezekkel az Indextől

– üzente Magyar Hírlap vezető szerkesztője az ellenzéki pártoknak.

Ez a baloldal politikai játszmája, hogy az Indexet tönkre kell tenni, el kell vinni Brüsszelig az ügyet és a magyar kormányt be kell szorítani abba, hogy a legnagyobb ellenzéki portált a magyar kormány teszi tönkre, minden megnyilatkozásuk ezt bizonyítja (…) ez egy politikai játszma és undorító, hogy az indexesek belementek a Dull Szabolcstól az egész szerkesztőségig, mert ezt a célt szolgálják ki

– jelentette ki Pindroch Tamás.

M. Dobos Marianne az új fejlemények kapcsán felvetette, Dull Szabolcs elismerte, semmilyen politikai nyomást nem tapasztalt a szerkesztőség munkájában, eközben pedig a 444 már fokozódó káoszt emleget az ügy kapcsán. Ami talán a legérdekesebb, hogy Jenei Miklós, a portál gazdasági rovatvezetője egy interjúban azt mondta, az Index működési modellje évek óta egy időzített bomba volt, amely most robbant fel és nem Bodolaival volt a fő baj.

Egy olyan hírportálról beszélünk, amiről megalakulása óta tudtuk, hogy baloldali, liberális, ők mondták magukról, hogy függetlenek. Ezt a függetlenséget teljesen cáfolja az, ami az utóbbi hetekben történik, saját magukat cáfoltatják meg a saját embereikkel, a nagy függetlenség mítosz egy nagy hazugság

– fejtette ki Pindroch Tamás.

Kacsoh Dániel az Index-ügy kapcsán arra a narratívára is felhívta a figyelmet, amelynek a lényege, hogy „mindenért Orbán a hibás.” A Magyar Hírlap vezető szerkesztője példaként hozta fel a 444. Fokozódó Káosz az Indexben című cikkét, amely átfogóan és hosszan elemezte a kialakult helyzetet, de valójában – szavai szerint – csak egy keserves próbálkozás volt arra, hogy lehessen diktátorozni és a lap kivégzéséről írni.

A kilométer hosszú 444-cikk egy szerecsenmondatás – vette át a szót Lentulai Krisztián. A Karc FM főszerkesztő-helyettese szerint az ő bizonyítási eljárásuk olyan bizonyítékokon alapul, ami korábban sem voltak bizonyítva.

Ennek a 444-nek a feje, Uj Péter, aki egyébként kerüli a nyilvánosságot, most képes volt beülni a Kötöttfogásba Pörzse Sándor és Csintalan Sándor közé, ott ül két olyan ember között, akiket ugyanúgy rühell, ahogyan korábban is rühellt. Tuti, hogy kiment az autóba és belehányt a kesztyűtartóba, de beült a két ember közé és bölcs újságíróként ebben a körben ugyanúgy arra játszottak - borzasztó függetlenként - hogy az Orbán-kormánynak hol lehet keresztbe tenni és meg fogják magyarázni a Kismalac és a farkas meséje alapján, hogy hol tette be a lábát a küszöbön Orbán Viktor

– közölte Lentulai Krisztián.

A teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Troll: „Ezt a meccset a Himnusz alatt nyertük meg”

Troll: „Ezt a meccset a Himnusz alatt nyertük meg”

A HírTV kekeckedő műsorában ezúttal Dezse Balázs, a Karc FM műsorvezetője, Kalmár Tibor író, médiaguru, Gav Duncan skót Fidesz-bérenc és Apáti Bence, a Fidesz illiberális NER-táncosa tartott sajátos elemzést. Műsorvezető: Lentulai Krisztián.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!