2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Troll: „Aki mögé Gulyás Márton beáll, az nekünk tök jó ellenzéki főpolgármester-jelölt”

Hír TV

2019. június 14., péntek 21:55

A Hír TV Troll című műsorában terítéken volt, hogy Kálmán Olga után újabb "független" újságíró módosította életútját és tért át a politikusi pályára. De szót esett a folytatódó ellenzéki cicaharcról is, amibe a pártpropaganda portálok is bekapcsolódtak: az Alfahír Kálmán Olgát, a Mérce Cseh Katalint szidja, Tamás Gáspár Miklós pedig mindenkit. A balliberálisok ismét pár jól ütemezett vágyvezérelt cikkel hangsúlyozzák, hogy itthon minden rossz, Pride főszervezői pedig úgy gondolják, a miniszterelnöknek a felvonuláson lenne a helye. Ezeket átbeszélve, egyéb szaftos témákat tárt fel a műsor M. Dobos Marianne műsorvezető vezényletével, valamint a stúdióba hívott vendégek – Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője, Szarvas Szilveszter, a Pestisrácok.hu főszerkesztő-helyettese és Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese – hathatós közreműködésével.

Folytatódó MSZP-DK háború, amiben az egyes jelöltek csupán eszközök. Ez volt a fő témája a műsornak.

Karácsony Gergely csak kapkodja a fejét, Gyurcsány Ferenc vállat von és Kálmán Olgát tolja mindenki elé, Tóth Bertalan informátorai pedig nincsenek a helyzet magaslatán. A folytatásban elhangzott, hogy újabb „független, objektív újságíró” állt politikusnak: ezúttal a klubrádióból érkezett a jelölt. A „Soros- blog” 444 tavaly is veszteséget termelt, és persze a Troll hozott pár példát az "itthon minden rossz" elmélethez is.

A műsor lapszemlével kezdődött.

Szarvas Szilveszter egy ellenzéki hetilapból mazsolázott cikkel indított, amelyből azt szűrte le, hogy „az ellenzéki kiszorítósdival, ezzel a helyzettel láthatóan már ők sem tudnak mit kezdeni”. 

„Eddig viszonylag egyszerű volt a képlet, tudták, hogy ki mögé kell beállni, kit kell támogatni, nyomni: most azért kicsit felborult ez a képlet”

– fogalmazott a Pestisrácok.hu főszerkesztő-helyettese.  

Lentulai Krisztián úgy látja, hogy az ellenzéki sajtóorgánumokban – bármi történik Magyarország politikai mindennapjaiban, az eleve gyalázkodó hangnem folyton jelen lesz. Az úzvölgyi incidens kapcsán megjelent cikket idézte, amelyben a magyar külpolitikát, annak a román féllel történő éles szóváltását marasztalta el egy budapesti publicista.

„Én azt gondolom, ezek a cikkek mindig meg vannak valamilyen szinten írva. Annyit ismerjünk el, Hont András jól bánik a szavakkal, jó újságíróról van szó. Tehát őneki, ha ez egy feladat, bár belőle kinézem, hogy magától is ezt egy feladatnak gondolja, akkor tökéletesen tud írni egy olyan egy oldalas írást a HVG-be, amiben kiderül, hogy mindnyájan szégyelljük el magunkat, hogy ilyen a magyar külpolitika. Nem tudom, hogy az ő felfogása szerint mit kellett volna csinálni”

– tette hozzá a Karc FM főszerkesztő-helyettese.

Boros Bánk Levente egy Könyvhétre kiadott melléklettel illusztrálta, hogy egy mindenkitől „független” könyvkiadó, mennyire elfogultan ajánlgatja azokat a kiadványokat, amelyeknek szerzői a magyarországi balliberális média kegyeltjei, vagy éppen az ellenzéki politikai elit részesei.

„A komplett liberális elit tömegével adja ki a könyveket – és el vannak nyomva…”

– húzta alá a Médianéző ügyvezetője.

A továbbiakban az is elhangzott, hogy Tamás Gáspár Miklós a balliberális médiától megkapta a „Fidesz-troll” minősítést, mert kritizálni merte az ellenzéket és néha a jobboldali olvasóknak is szimpatikus, amit ír.

„Csak az a baj vele, hogy Tamás Gáspár Miklós, amit az egyik kezével ad, azt a másikkal rögtön el is tudja venni”

– fejtette ki Lentulai Krisztián.

Téma volt az is, hogy mióta a 444.hu létezik, azóta veszteséget termel. Tavaly 111 millió volt a veszteségük. "Mi történt Soros Gyuri bácsival, hogy nem küldi a pénzt" – tette fel a kérdést M. Dobos Marianne. 

"Miért nem teszik fel maguknak azt a kérdést, amit ők szoktak feltenni? (...) Nem véletlenül akarta Uj Péter fizetőssé tenni ezt a portált. Nekik kellenek a Soros-dollárok, a mikro adományok. Volt egy kezdeményezésük: ha befizetsz 50 ezer forintot, elvisznek vacsorázni, kellenek még plusz források"

– reagált Szarvas Szilveszter.   

Hír TV