2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Troll

Troll: A momentumosok beszabadultak a politikába, de nem váltak politikusokká

Alighanem Fodor Gábor ezen a héten nem lett ballibék kedvence, hiszen sikerült kimondania, hogy a Fidesz nem épít diktatúrát. Az Index pedig megint hozta a formáját: azt állították, hogy kirúgták a helyettes államtitkárt, de mind erről nem meglepő módon kiderült, hogy nem igaz. De mindezek mellett M. Dobos Marianne műsorvezető és vendégei, Boros Bánk Levente, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián arra is kitértek a Hír TV Troll című műsorában, hogy az ellenzéki portálok szemlátomást a vírusnak drukkolnak továbbra is.

  • Troll: A momentumosok beszabadultak a politikába, de nem váltak politikusokká

A műsor első témájaként M. Dobos Marianne Kádár Barnabás Momentum-alapító idősek elleni kirohanását idézte fel. A fiatal politikus annak kapcsán fejtette ki véleményét az idősebb korosztály politikai szerepvállalásáról, hogy kiderült, Lengyelországban is főként az ő voksaik döntöttek az elnök személyéről. Kádár szerint hasonló a helyzet idehaza is, és ennek kapcsán a momentumosban az a kérdés a fogalmazódott meg, hogy az idősek mi jogon döntenek a fiatalok sorsáról. A műsorvezető a hír kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az ellenzéki portálok erről a megnyilvánulásról nem igazán számoltak be.

Pindroch Tamás szerint nem meglepő, hogy ezek a portálok nem hozták fel ezt a témát, hiszen mind a DK, mind az MSZP szavazótábora a nyugdíjasokból építkezik leginkább. Majd a Figyelő főmunkatársa azt a kérdést tette fel, hogy

hogy lehet valaki úgy demokrata, hogy társadalmi csoportokat, generációkat ki akar szorítani a választásból.

Lentulai Krisztián szerint Kádár könnyen beszél, mert ha van párt, amelyiknek könnyen behatárolható a szavazóbázisa, az a Momentum. Ebből a pozícióból könnyű egy vállrándítással elintézni még a 40 pluszosokat is a Karc FM főszerkesztő-helyettese szerint. Lentulai a lengyel választás kapcsán megjegyezte, hogy nem kis erőt összpontosítottak arra bizonyos érdekcsoportok, hogy Duda elveszítse az elnökválasztást, és ez tökéletes lakmuszpapír arra, hogy idehaza elgondolkozzunk azon, hogy mire lehet számítani, illetve, hogy milyen fegyverrel lehet ez ellen védekezni.

Boros Bánk Levente szerint

bár a momentumosok beszabadultak a politikába, de nem váltak politikusokká.

Így most csak a saját véleményüket mondogatják, de ugyanakkor a 40 feletti korosztály csak legyint rájuk, és akkor is legyinteni fog, hogyha esetleg kapnak pár mandátumot – tette hozzá a Médianéző ügyvezetője.

Lentulai Krisztián az elhangzottakhoz annyit fűzött hozzá, hogy

a balliberális oldalon azzal az alapállítással még mindig nem tudtak megbarátkozni, hogy a lázadó ifjú évek után a legtöbben konzervatív nézeteket kezdenek el vallani. Van, akinek ezt már a 20-as évei elhozzák, míg más a családalapítás után kezd el másképp gondolkozni a világ dolgairól.

A műsor hátralévő részében a Publicus felmérését is megvitatták, amely szerint a két legkedveltebb politikus Orbán Viktor és Karácsony Gergely, de szóba került az is, hogy Vona Gábor újabb párt elnökével tárgyalt. De nem mehettek el szó nélkül Fodor Gábor nagy port kavart interjúja mellett sem.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Troll: „Ezt a meccset a Himnusz alatt nyertük meg”

Troll: „Ezt a meccset a Himnusz alatt nyertük meg”

A HírTV kekeckedő műsorában ezúttal Dezse Balázs, a Karc FM műsorvezetője, Kalmár Tibor író, médiaguru, Gav Duncan skót Fidesz-bérenc és Apáti Bence, a Fidesz illiberális NER-táncosa tartott sajátos elemzést. Műsorvezető: Lentulai Krisztián.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!