2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:10

Szélesvásznú történelem

Szélesvásznú történelem: Ripacsok + videó

Az aktuális adásban 1981-be utaztunk vissza, ugyanis a Sándor Pál rendezte Ripacsok című magyar vígjátékról beszélgettünk Udvaros Dorottyával, a film egyik főszereplőjével.

  • Szélesvásznú történelem: Ripacsok + videó

A Ripacsok 1981-ben került a filmvászonra, Sándor Pál rendezésében, Garas Dezső, Kern András és Udvaros Dorottyával a főszerepben, akiben még ma is élénken élnek a forgatás emlékei.

A színésznő elmesélte, hogy nem zajlottak mindig zökkenőmentesen a felvételek.

Az akkori magyar színészvilág legnagyobb bohóca, Garas Dezső a partnerem, aki ízig-vérig színész volt, és minden pillanatban az érdekelte, hogy a jelenet, az ő alakítása, meg az egész a legjobb legyen. És ha nem így érezte, akkor az szóvá tette. És nem volt feltétlenül nagyon barátságos – idézte fel a művésznő.

Nemcsak a filmről volt szó adásunkban, hanem a színésznő családi életébe és karrierjének fordulópontjaiba is betekintést enged.

Amikor az érettségi közeledett, én azt gondoltam, hogy orvos szeretnék lenni, baromira érdekelt minden. Én, mint injekciót beadtam, kötöztem, fölvágtam, bármit megcsináltam. Mások mind elmenekültek, elájultak, ha vért láttak, én rohantam oda. És nagyon-nagyon úgy gondoltam, hogy orvos szeretnék lenni, csak egy katasztrofális akadálya volt ennek, hogy matekból annyira rossz voltam – mesélte Udvaros. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.
Szélesvásznú történelem: Mágnás Miska + videó

Szélesvásznú történelem: Mágnás Miska + videó

A Mágnás Miska című, Keleti Márton által rendezett fekete-fehér magyar zenés vígjáték 1948-ban készült és 1949. február 10-én került bemutatásra. Meghívott vendégeinkkel erről a klasszikusról beszélgettünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!