2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:05

Szélesvásznú történelem

Szélesvásznú történelem: Hátulgombolósan az ember azt mondja, ide nekem az oroszlánt is

Szélesvásznú történelem címmel egyedülálló sorozatot indított útjára a HírTV, amelyben a rendszerváltás előtti évtizedek meghatározó, tévében mégis ritkán látható filmjei kerülnek hétről-hétre a képernyőre.

  • Szélesvásznú történelem: Hátulgombolósan az ember azt mondja, ide nekem az oroszlánt is

Ezen a héten Sára Sándor 1988-as, Tüske a köröm alatt című filmjét mutatta be a Szélesvásznú történelem című műsorunk. 

Bayer Zsolt a műsorban a film női főszereplőjével, Ráczkevei Annával beszélgetett.

- Amikor elolvastam a forgatókönyvet, akkor azt éreztem: olyan költői dialógusok vannak benne, amit nagyon nehezen lehet élettel megtölteni (…) ennek ellenére nagyon erős lett a film - emlékezett vissza Ráczkevei Anna.

- Van a filmben egy rész, amikor Cserhalmival a Kis tavaknál éjjel, egy nádasban beszélgettek. Az egész filmnek az egyik legerősebb jelenete és párbeszéde. Eltelt azóta 30 év és most döbbenek rá, hogy újra megnéztem: elképesztő, mennyire aktuális az a párbeszéd és az a monológ. Az, hogy hova jutott - mondjuk – 30 év alatt Párizs és a Sorbonne

- idézte fel emlékeit Bayer Zsolt.

-        És hogy milyen tisztán látta ezt Sára Sándor és Csóri Sándor is

-       tette hozzá a színésznő.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donáth Anna szerint a Pride az egyik legszebb ünnep

Donáth Anna szerint a Pride az egyik legszebb ünnep

A Pride-ra mindig úgy tekintettem, mint a remény diadalára a kilátástalanság felett, a szeretet diadalára a gyűlölettel szemben, az igazság diadalára a kirekesztés ellenében. A Pride elfogadás, öröm és tánc – olvasható Donáth Anna Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.
Szélesvásznú történelem: Szeleburdi család + videó

Szélesvásznú történelem: Szeleburdi család + videó

A Szélesvásznú történelem ezen adásában egy 1973-as magyar vígjáték, a Szeleburdi család című film kulisszatitkaiba avattuk be a nézőket. A műsor vendége a film egyik főszereplője, a korszak sztárja, Ernyey Béla volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!