2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Szélesvásznú történelem

Szélesvásznú történelem: a Hyppolit, a lakáj zsenialitása

Az év 1931, a film pedig a Hyppolit, a lakáj. Mi a film titka a mai napig? A színészek, vagy maga a történet? Vagy van itt még valami, hogy a vígjáték annyira betalált? Az alkotás egyébként két Molière klasszikusból tevődik össze. Egyrészt benne van az Úrhatnám polgár, másrészt a Tartuffe. A film irodalmi és történelmi hátteréről Eperjes Károly színművész és Szigethy Gábor színháztörténész beszélt Bayer Zsoltnak a HírTV stúdiójában.

A műsorban számos újdonságra fény derül, és nem csak a szereplők vonatkozásában, de filmtörténeti szempontból is.

Az eredeti szereposztásban Gózon Gyulát akarták Schneidernek úrnak, de végül Kabos Gyula játszotta.

Az 1999-ben bemutatott remakeben, pedig Eperjes Károlynak szánták ezt a szerepet, aki végül „úrhatnám polgárból” és a Tartuffe-ből összegyúrva, Hyppolitként lépett bele az „újgazdagok pocsolyájába”.

Teljes adás: 

További epizódok

Szélesvásznú történelem: A Kölyök - Új vígjáték, új kezdeményezés

Bayer Zsolt vendégei műsorunkban Brunner Márta színművésznő és Kerecsényi László filmtörténész voltak, akikkel a Kölyök című vígjátékról beszélgetettünk. 2022. július 02.

Szélesvásznú történelem - 2x2 néha 5

Bayer Zsolt vendégei műsorunkban Gyurkovics Zsuzsa színművésznő és ifj. Zenthe Ferenc volt, majd Dudás Viktor filmszakértővel beszélgetettünk. 2022. június 25.

Szélesvásznú történelem: „Úriember nem disszidál”

Filmünk a Nápolyt látni és.... Az 1973-ban bemutatott színes, magyar filmvígjátékot Bácskai Lauró István rendezte, akinek a nevéhez többek között a Keménykalap és krumpliorr című film is fűződik. 2022. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!