2020. október 19.,
hétfő, Nándor napja

Soroló: Többféle mentőövet is dobtak a gazdáknak

Hír TV

2020. július 25., szombat 07:55

Gazdaságélénkítő lépésekkel segíti a kormány az agrárágazatot és az élelmiszeripart. Többféle mentőövet is dobtak a gazdáknak, különösen az állattenyésztőknek és a kertészeknek. Többek között ezzel a témával foglalkoztak a Hír TV eheti Soroló című műsorában.

A koronavírus-járvány, a tavaszi súlyos aszály és a május közepéig húzódó súlyos fagyok, valamint a sertéspestis és a baromfi-influenza komoly károkat okoztak a mezőgazdaságban is. De az agrárkormányzat többféle mentőövet is dobott a gazdálkodók számára– hangzott el a Hír TV eheti Soroló című műsorában.

Feldmann Zsolt, az agrártárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztéséért felelős államtitkára a Soroló stábjának arról beszélt, hogy

valamennyi haszonállat számára kinyitják a pályázatot, és szeretnék, hogyha versenyképes beruházások valósulnának meg. Akár kétmilliárd forintos támogatást hajlandóak nyújtani a nagyobb, gazdaság újraindítását célzó beruházások számára.

A kertészetek esetében pedig azokat tevékenységeket szeretnék fejleszteni, amelyek a friss zöldség- és gyümölcs tárolását és csomagolását teszik többek között lehetővé – hangsúlyozta az államtitkár.

A műsor hátralévő részéből kiderült, hogy idén közepes borsótermés várható, de bemutattak egy Baranya megyében működő korszerű sertéstelepet is.

Teljes adás:

Hír TV