2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Soroló

Soroló: Településfásítási program indul

A Hír TV Soroló című műsorából a nézők többek között megtudhatták, hogy miként lehet pályázni az agrártárca és partnerszervezeti által meghirdetett településfásítási programra. De kiderült mi a helyzet az ormánsági dinnyeföldeken, és az is, mennyire jövedelmező a gyógynövénytermesztés.

  • Soroló: Településfásítási program indul

Fásítási programot hirdetett az agrártárca a 10 ezer lakosnál kisebb települések részére. A műsorban elhangzott, hogy a II. világháború után minden faluban volt uradalmak által telepített fasor vagy park. Mára ezek jórészt elfogytak, kiöregedtek vagy kivágták őket, csak mutatóban maradt néhány díszfa.

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a Soroló stábjának arról beszélt a program nyitórendezvényén, Kecskeméten, bízik abban, hogy ez a lehetőség egy fordulatot idéz majd elő a települések és az önkormányzatok fával borítottságát illetően. Az államtitkár kiemelte, hogy

az agrártárca egy 500 millió forintos pályázatot hirdetett meg. Hozzátette, településenként minimum 10, maximum 30 fa igényelhető, az önkormányzatok 19 fafajta közül választhatnak. Az igényelt fákat az erdőgazdaság a helyszínre szállítja a szükséges eszközökkel együtt. Az Országos Erdészeti Egyesület szakemberei pedig segítenek mind a megfelelő fák kiválasztásában, mind azok elültetésében. Az önkormányzatokon túl civil szervezetek, intézmények és egyházak is pályázhatnak az orszagfasitas.hu oldalon

– mondta el Zambó Péter. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a korábban meghirdetett erdősítési program iránt is nagy az érdeklődés.

A Soroló stábja mindezen túl meglátogatta eheti adásában az ormánsági dinnyeföldeket is, ahol már növekednek a palánták. Kiderült, hazánk legdélebbi fekvésű termőterületéről jelenik meg elsőként a magyar dinnye a piacokon. De a nézők bepillantást nyerhettek a gyógynövény-termesztés rejtelmeibe is a legnagyobb Nógrád megyei családi vállalkozás segítségével.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!