2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Soroló

Soroló: Haltelepítés a Balatonba

A szeszélyes időjárás ellenére nem volt rossz az idei év a szántóföldi növények szempontjából. A mezőgazdaságért felelős államtitkár értékelte az évet. Több száz tonna hal kerül évente a Balatonba. Bemutattuk hogyan telepítik a halakat az ország legnagyobb tavába. Az élelmiszerekre és azok előállítására vonatkozó hamis híresztelések miatt indít kampányt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Bemutattuk miért van szükség erre. Nógrád megyében is ültetik a fákat. A fásítási program keretében a következő öt évben száz millió új facsemetét ültetnek.

  • Soroló: Haltelepítés a Balatonba

Soha rosszabb évet

A meglehetősen szeszélyes időjárás ellenére nem panaszkodhatnak a földművesek az idei évre. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a közelmúltban a betakarítási eredményekről számolt be.

Haltelepítés

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. éves szinten kötelezően 300 tonna pontyot, emellett pedig süllőt, balint, compót és a tavalyi évtől már kősüllőt is rendszeresen telepít a Balatonba. Az előnevelt pontyok esetében, melyek jobbára két és három nyarasak, eddig minden évben sikerült felülmúlni a kötelezően előírt mennyiséget. A társaság jellemzően az őszi időszakban telepíti a legtöbb halat a Balatonba, de tavasszal és nyáron is végeznek kisebb telepítéseket. Az előnevelt halállományt mindig valamelyik tógazdaságból halásszák le és szállítják át a Balatonba. Balatonlellén, az Irmapusztai Tógazdaságnál jártunk, ahol a munka már korán reggel megkezdődött.

Kampány az igazságért

Az olaj utáni korszak legnagyobb üzlete valószínűleg az élelmiszeripar lesz. Bizonyos befektetői körök igyekeznek a hagyományos élelmiszerek ellen hangolni a fogyasztókat, hogy az általuk favorizált termékeknek piacot szerezzenek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kampányt indított a vásárlók tájékoztatására, hogy ne dőljenek be a hamis híreszteléseknek.

100 millió fát ültetnek

Megérkezett a legújabb facsemete a Nógrád megyei Balassagyarmat Palócligetébe. A város 120 éves parkja természetvédelmi terület, a helyiek számára kedvelt közösségi tér. Sokszor a testnevelés vagy épp a biológia órát is itt tartják a gyerekeknek. Ezért választotta helyszínéül az Agrárminisztérium a Ligetet az országos fásítási program soron következő sajtótájékoztatójára. A novemberben indult programban 22 állami erdészet vesz részt. Országosan 550 hektár őshonos fafajokból álló erdőt telepítenek, 86 község határába, ugyanakkor a programba magánszemélyek is bekapcsolódhatnak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!