2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Soroló

Soroló: Diplomáciai siker, újraindulhat a magyar sertésexport Japánba

Magyarország az első sertéspestissel fertőzött ország, amellyel szemben Japán engedélyezi a nem fertőzött területekről a sertéshús importját.

  • Soroló: Diplomáciai siker, újraindulhat a magyar sertésexport Japánba

Egy úgynevezett regionalizációs megállapodást sikerült még tavaly év végén aláírni (…) 85 millió dollár éves szinten a japán exportunk, ami viszont fontosabb, hogy Japán egy referenciaország és ha velük meg tudtuk kötni ezt a regionalizációs szerződést, akkor jó esély van arra, hogy a többi ázsiai, délkelet-ázsiai országgal is meg tudjuk ezt tenni – nyilatkozta a HírTV stábjának Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

A sertésexport közel három éve állt le, gyakorlatilag egy kétéves tárgyalás eredménye zárult le sikeresen. A jövőben Vas, Zala, Tolna, Baranya és Somogy megyéből mehet majd ki az export Japánba.

Költségvetési kapcsolat

Nehéz, de bizakodásra okot adó évek elé néznek a magyar gazdák, mert kellő felkészüléssel az eddiginél jelentősebb támogatási háttérrel komoly fejlesztéseket hajthatnak végre. Mindez azonban nem csak lehetőség, hanem hatalmas feladat is. 7537 milliárd forint sorsáról kell dönteni. A HírTV stábja Jakab Istvánt, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnökét kérdezte.

Csak export

Juhok vannak, fogyasztók nincsenek. Sajnos sem a gyapjú és a tej értékesítése nem úgy megy itthon, mint ahogy azt a juhgazdák szeretnék, sőt a járvány sem volt kegyes az állattartókhoz. Miért is éri meg birkákat tartani?

Teljes adás:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!