2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Soroló

Soroló: A hazai gazdáknak most az európai zöld lobbival gyűlhet meg a bajuk

Nem lesznek súlyos szigorítások az uniós agrárpolitikában mégis kemény vitákra számíthatnak a magyarok Brüsszelben. A hazai gazdáknak most az európai zöld lobbival gyűlhet meg a bajuk.

  • Soroló: A hazai gazdáknak most az európai zöld lobbival gyűlhet meg a bajuk

2020 második felének fontos agrárgazdasági eseménye volt az Európai Unióval folyó egyeztetések folyamata, amely a gazdálkodók elkövetkező nyolc évét határozza meg.

Adásunkban Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta, októberben volt az agrárminiszterek tanácsa, majd az Európai Parlament is elfogadta a közös agrárpolitikára vonatkozó álláspontját, ami azért fontos, mert most kezdődi az úgynevezett trilógus, amikor a tanács, a bizottság és a parlament képviselői megpróbálnak egymással dűlőre jutni.

Frans Timmermans, az EB zöldcélokért felelős alelnöke nagyon sarkosan fogalmaz, effektív sértegeti az európai gazdálkodókat, olyan feltételeket akar ránk kényszeríteni, amelyek teljesíthetetlenek – tette hozzá.

Az Európai Bizottság drasztikusan korlátozná a növény- és állatbetegségek elleni szerek használatát anélkül, hogy számolt volna ennek következményeivel.

További témáink:

A horgászok örömére

Ponty, süllő, csuka és harcsa. Több, mint 300 tonna halat telepítettek a Balatonba. 70 ezer horgász várta ezt a pillanatot.

Rászorulók tűzifája

Hamarosan megkapják a rászorulók a szociális tűzifát az 5000 fő alatti településeken. Az állami erdészetek felkészültek a szállítás megkezdődött.

Teljes adás: 

HírTV

 

További epizódok

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul el egyik nemzetközi kupasorozatban sem ősszel a tavaly Euroliga-győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapata. 2023. június 15.
Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló, a vidék magazinja. 2022. december 24.
Soroló: Hétmilliós hiány

Soroló: Hétmilliós hiány

A HírTV mezőgazdasági magazinja. 2022. december 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!