2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Küldetés

Következik:

Radar 00:05

Soroló

Következmények

  • Következmények

Az eheti Sorolóban 20 perces beszélgetést láthatnak kedves nézőink Nagy István agrárminiszterrel. Az interjúban sok aktuális, az élelmiszer-gazdaságot érintő téma szóba kerül. Elemezzük azt, hogy miként történhetett meg, hogy az uniós években a lengyel gazdák jelentős versenyelőnyt szereztek a magyar társaikkal szemben. Itt hangzik el először, hogy a támogatási pályázatok elbírálásában az előző kormányzati ciklusban keletkezett elbírálási hátralékot már ledolgozták, és a benyújtott anyagok 98 százalékáról megszületett a döntés.

Kapaszkodót és jó hírt jelent a szántóföldi zöldségtermesztőknek, hogy a fúrt kutak mostani kaotikus jogi helyzete heteken belül – kompromisszummal– rendeződhet és nem kell a vízjogi engedélyért a gazdáknak több mint félmillió forintot kifizetni kutanként. Részletesen tárgyaljuk a precíziós gazdaság elengedhetetlen gyorsított terjesztését, jövőbeli szerepét.

Szó lesz a juh- és kecskeágazat szereplői számára hamarosan megjelenő támogatási pályázatról valamint az elhagyott háztáji kertek program szerű újrahasznosításáról is.

A Soroló szeptember 29-i adása.

További epizódok

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul a nemzetközi porondon ősszel a Sopron Basket

Nem indul el egyik nemzetközi kupasorozatban sem ősszel a tavaly Euroliga-győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapata. 2023. június 15.
Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló: Karácsony előtt veszik a magyarok a legtöbb halat

Soroló, a vidék magazinja. 2022. december 24.
Soroló: Hétmilliós hiány

Soroló: Hétmilliós hiány

A HírTV mezőgazdasági magazinja. 2022. december 17.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!