2019. július 16.,
kedd, Valter napja

Következmények

Hír TV

2018. szeptember 30., vasárnap 10:55

Az eheti Sorolóban 20 perces beszélgetést láthatnak kedves nézőink Nagy István agrárminiszterrel. Az interjúban sok aktuális, az élelmiszer-gazdaságot érintő téma szóba kerül. Elemezzük azt, hogy miként történhetett meg, hogy az uniós években a lengyel gazdák jelentős versenyelőnyt szereztek a magyar társaikkal szemben. Itt hangzik el először, hogy a támogatási pályázatok elbírálásában az előző kormányzati ciklusban keletkezett elbírálási hátralékot már ledolgozták, és a benyújtott anyagok 98 százalékáról megszületett a döntés.

Kapaszkodót és jó hírt jelent a szántóföldi zöldségtermesztőknek, hogy a fúrt kutak mostani kaotikus jogi helyzete heteken belül – kompromisszummal– rendeződhet és nem kell a vízjogi engedélyért a gazdáknak több mint félmillió forintot kifizetni kutanként. Részletesen tárgyaljuk a precíziós gazdaság elengedhetetlen gyorsított terjesztését, jövőbeli szerepét.

Szó lesz a juh- és kecskeágazat szereplői számára hamarosan megjelenő támogatási pályázatról valamint az elhagyott háztáji kertek program szerű újrahasznosításáról is.

A Soroló szeptember 29-i adása.