2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Sajtóklub

Visszatekintés a Sajtóklubban: 2020 felháborító megnyilvánulásai

A 2020-as esztendő utolsó Sajtóklubjában egyebek között azt beszélte meg Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője, Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője és Gajdics Ottó Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, hogy számukra mik voltak az idei év legnagyobb felháborodásra okot adó eseményei. Műsorvezető. Bayer Zsolt.

  • Visszatekintés a Sajtóklubban: 2020 felháborító megnyilvánulásai

A legfelháborítóbb az volt az idei esztendőben, hogy csúcsra járatták az ellenzéki politikusok, politológusok, elemzők a „vidékizést” Néző László meglátása szerint. A Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője rámutatott, szakmányban jelentek meg olyan cikkek, elemzések, melyek arról szóltak, hogy azok a Fidesz szavazói a vidéki emberek, akik „bunkók, tanulatlanok, ostobák és csak azért szavaznak Orbán Viktorra, mert nem is tudják, kire szavaznak. Felidézte Bruck Gábor, az egykori SZDSZ korábbi kampánytanácsadójának írását, melyben kifejtette, hogy „Orbán szavazóinak világa a kocsmától a templomig terjed”.

Néző László szerint az ilyen gondolkodású liberálisoknak el kell menniük vidékre, be kell ülniük egy kocsmába és sokkal különb embereket fognak ott találni, mint amilyenek ők maguk.

Bayer Zsolt felvetésére, hogy mi lehet az oka a vidéki fideszes szavazók „lebunkózásának”, Bencsik András elmondta, nyilván arra számítanak, hogy egyre jobban érvényesül a nagyvárosiadás folyamata, hiszen a kisvárosokban, falvakban élő emberek többsége konzervatív és ragaszkodik az egyetemes értékekhez, míg a nagyvárosok népe sajnálatos módon hajlandó mindent felrúgni a politikai divat jegyében.

Ugyanez történt az osztrák választáson, ebbe rokkant bele Amerika és most erre spekulál ez a horda Magyarországon

– tette hozzá a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője úgy fogalmazott,

teljesen másképp jár a burájuk a balosoknak.

Szerinte az a lényeg, hogy a baloldal megpróbálja lezülleszteni a politikai közbeszédet, mert attól reméli azt, hogy olyanokat is meg tud majd szólítani, akik egyébként politikával nem foglalkoznak és gyakorlatilag eddig nem vettek részt Magyarország közéletének az alakításában.

Nekik olyan szavazók kellenek, akik eddig nem voltak és az ostoba tahózással pontosan azokat próbálják megcélozni, akiket jól fel lehet hergelni és el lehet rángatni, mert a gyűlöletmagot tíz év alatt igen sikeresen széles tömegekben elhintették, sőt szárba is szökkent és virágzik az a gyűlölet, amit az irányunkba már kifejtettek

– mutatott rá Gajdics Ottó.

Adásunkban szóba kerültek az ellenzéki politikusok - köztük Jakab Péter, vagy éppen Hadházy Ákos - botrányos parlamenti megnyilvánulásai is. Az ellenzéki performance-ok kapcsán a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője megjegyezte, ezekből is az látszik, hogy nincs tekintély, semmilyen mérce, amihez idomulni kellene, hanem „bevitték a kocsmát a parlamentbe és meg akarják mutatni, hogy ki ott a legény”.

Az élő tiszta víznek az a különleges tulajdonsága van, hogyha valaki bele is csinál, egy méterrel odébb már iható

– ezzel a Hamvas Béla idézettel reagált Néző László arra, hogy az idén is rengeteg botrányos megnyilvánulás történt bizonyos ellenzéki politikusok - köztük a Jobbik frakcióvezetője - részéről a magyar Országgyűlésben.

Bayer Zsolt az elhangzottra reagálva hozzátette: a Hamvas-idézet nagy remény ad, hiszen „Jakabtól egy méterre már tiszta a levegő”.

Teljes adás:

 

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!