2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Visszatekintés a Sajtóklubban: 2020 felháborító megnyilvánulásai

2020. december 28., hétfő 21:50

A 2020-as esztendő utolsó Sajtóklubjában egyebek között azt beszélte meg Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője, Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője és Gajdics Ottó Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, hogy számukra mik voltak az idei év legnagyobb felháborodásra okot adó eseményei. Műsorvezető. Bayer Zsolt.

A legfelháborítóbb az volt az idei esztendőben, hogy csúcsra járatták az ellenzéki politikusok, politológusok, elemzők a „vidékizést” Néző László meglátása szerint. A Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője rámutatott, szakmányban jelentek meg olyan cikkek, elemzések, melyek arról szóltak, hogy azok a Fidesz szavazói a vidéki emberek, akik „bunkók, tanulatlanok, ostobák és csak azért szavaznak Orbán Viktorra, mert nem is tudják, kire szavaznak. Felidézte Bruck Gábor, az egykori SZDSZ korábbi kampánytanácsadójának írását, melyben kifejtette, hogy „Orbán szavazóinak világa a kocsmától a templomig terjed”.

Néző László szerint az ilyen gondolkodású liberálisoknak el kell menniük vidékre, be kell ülniük egy kocsmába és sokkal különb embereket fognak ott találni, mint amilyenek ők maguk.

Bayer Zsolt felvetésére, hogy mi lehet az oka a vidéki fideszes szavazók „lebunkózásának”, Bencsik András elmondta, nyilván arra számítanak, hogy egyre jobban érvényesül a nagyvárosiadás folyamata, hiszen a kisvárosokban, falvakban élő emberek többsége konzervatív és ragaszkodik az egyetemes értékekhez, míg a nagyvárosok népe sajnálatos módon hajlandó mindent felrúgni a politikai divat jegyében.

Ugyanez történt az osztrák választáson, ebbe rokkant bele Amerika és most erre spekulál ez a horda Magyarországon

– tette hozzá a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője úgy fogalmazott,

teljesen másképp jár a burájuk a balosoknak.

Szerinte az a lényeg, hogy a baloldal megpróbálja lezülleszteni a politikai közbeszédet, mert attól reméli azt, hogy olyanokat is meg tud majd szólítani, akik egyébként politikával nem foglalkoznak és gyakorlatilag eddig nem vettek részt Magyarország közéletének az alakításában.

Nekik olyan szavazók kellenek, akik eddig nem voltak és az ostoba tahózással pontosan azokat próbálják megcélozni, akiket jól fel lehet hergelni és el lehet rángatni, mert a gyűlöletmagot tíz év alatt igen sikeresen széles tömegekben elhintették, sőt szárba is szökkent és virágzik az a gyűlölet, amit az irányunkba már kifejtettek

– mutatott rá Gajdics Ottó.

Adásunkban szóba kerültek az ellenzéki politikusok - köztük Jakab Péter, vagy éppen Hadházy Ákos - botrányos parlamenti megnyilvánulásai is. Az ellenzéki performance-ok kapcsán a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője megjegyezte, ezekből is az látszik, hogy nincs tekintély, semmilyen mérce, amihez idomulni kellene, hanem „bevitték a kocsmát a parlamentbe és meg akarják mutatni, hogy ki ott a legény”.

Az élő tiszta víznek az a különleges tulajdonsága van, hogyha valaki bele is csinál, egy méterrel odébb már iható

– ezzel a Hamvas Béla idézettel reagált Néző László arra, hogy az idén is rengeteg botrányos megnyilvánulás történt bizonyos ellenzéki politikusok - köztük a Jobbik frakcióvezetője - részéről a magyar Országgyűlésben.

Bayer Zsolt az elhangzottra reagálva hozzátette: a Hamvas-idézet nagy remény ad, hiszen „Jakabtól egy méterre már tiszta a levegő”.

Teljes adás:

 

HírTV