2021. 10. 16. Szombat Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Sajtóklub

Schmidt Mária: Kudarcos 16 évet tudhat maga mögött Angela Merkel

Minden értéknek, minden összekapcsoló erőnek, ami közösségekbe rendezné az európai népeket és országokat, a Nyugat ellentmond - erről beszélt a Bayer show-ban Schmidt Mária. A Terror Háza Múzeum főigazgatója kitért a közelgő német választásokra is, amely - véleménye szerint - egy kudarcos 16 év lezárása lesz.

Angela Merkel volt Európa vezetője is. Európában is ugyanazt csinálta, mint Németországban. Minden konfliktust a homokba futtatott, mindenhol megpróbált valamilyen hátulról kimunkált kompromisszummal valamit elérni, aminek végülis egyetlen egy értelme volt, hogy a német gazdaság jól járjon belőle, de egyébként az Európai Uniót is elindította a felbomlás útján, hiszen a britek kiváltak, a térségünket pedig maga ellen hergelte – jelentette ki a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Schmidt Mária szerint Angela Merkel kudarcot vallott, ez alól persze kivételt jelent a saját hatalmi ambícióinak a kielégítése, mert – mint azt hozzátette – abban 100 százalékosan teljesített. Problémának nevezte, hogy gyenge a német hadsereg, a csőd szélén áll az ország autóipara és nem tudni semmit sem a transzatlanti viszonyokról.

A mostani német választás arról szól, hogy akarják-e a németek folytatni ezt a semmit, ezt a 16 éves ejtőzést – fűzte hozzá.

Schmidt Mária az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója kapcsán arról beszélt: nem azért nem lehet megbocsájtani ezt a beszédet, mert trágár volt, hanem mert kiderült belőle, hogy Gyurcsány Ferenc semmibe veszi a választópolgárokat.

Teljes adás:

 

 

 

További epizódok

Sajtóklub: Karácsonyt a saját párttársai ennék meg reggelire, ha miniszterelnök lenne

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László. Műsorvezető: Gajdics Ottó. 2021. október 11.

Sajtóklub: Súlytalan, értelmetlen az előválasztás, Karácsony Gergely nem lesz kormányfő

Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak Bayer Zsolt műsorvezető vendégei a Sajtóklubban. 2021. október 04.

Sajtóklub: Németország elvesztette az irányát

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László. Műsorvezető: Gajdics Ottó. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Vezércikk: Orbán szerint plüssmacikkal nem lehet megvédeni határt

Ismét olvastunk a sorok között, akik pedig segítettek a bal- és jobboldali sajtóhírek hátterének elemzésében: Deák Dániel, aki szerint már az ellenzéki szimpatizánsok is felháborítónak tartják, amit Brüsszel a keleti vakcinákkal művel, Bayer Zsolt, aki szerint valóság nevű nagybátyánk Keletre költözött, a Nyugat pedig teljesen elveszítette realitásérzékét; Kiszelly Zoltán, aki szerint Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ben tanulta a Machiavellizmust, a többiek az ellenzékben viszont még csak most kapizsgálják. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.

Lehet-e jobboldali politikát folytatni a baloldalon?

A Jobbik volt alelnöke szerint, ha Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást a DK miatt nem lesz mozgástere az ellenzéki térfélen. A Napi aktuálisban Volner János független parlamenti képviselő volt a vendégünk.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!