2020. augusztus 15.,
szombat, Mária napja

Sajtóklub: Tusk mindennél veszélyesebbnek látja a nemzetállamok megerősödését

2020. április 20., hétfő 21:55

„A történelem során sokszor láthattuk, hogy a politikusok hatalmuk kiterjesztésére törvényeket használnak. Ez Németországban ismerős lehet, biztos vagyok abban, hogy Karl Schmidt büszke lenne Orbán Viktorra.” – mondta Donald Tusk.

„Ez a most kibontakozott vita, ami Tusk nagypapájáról szól ez véleményem és mondandóm lényegét a legkevésbé sem befolyásolja. Donald Tusk fenti mondatával ismételten bebizonyította, hogy tényleg egy sötét gazember. (…) Donald Tusk egy megfelelési kényszeres ostoba szarjankó. Ennyi a rövid, tömör véleményem”

- reagált Tusk mondataira a publicista, műsorvezető Bayer Zsolt.

„Azt látom, hogy az Európai Unió ebben az elképesztő helyzetben, amikor az egész világ egy óriási civilizációs kataklizmát él át, mert az egy dolog, hogy ez a járvány kit hogyan fog megkínozni, de a másik rész, hogy ennek milyen őrületes következménye lesz. (…) Ebben a helyzetben ennyire ócska és színvonaltalan módon reagálnak politikusok egy adott helyzetre”

- mondta Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője. Hozzátette, nem tartja buta embernek Donald Tuskot, éppen ezért nem tudja elképzelni, hogy a politikus nem látja át, mennyire aljas az, amit mond.

„Az a helyzet, hogy nagyon világosan kettéosztja ez a járvány az Európai Unió összes tagállamában az embereket, a társadalmat. Azokra, akik őrzik a józan eszüket és próbálnak felkészülni a járvány utáni időszakra és azokra, akik most is csak a saját politikai elképzeléseiket akarják ráerőltetni a nagyon megváltozott valóságra. Ez az ember azért nácizik, mert még mindig nagyobb veszélynek tartja vírusnál, járványnál és mindennél azt, hogy a nemzetállamok megerősödnek”

- ecsetelte a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, Gajdics Ottó.

Teljes adás:

HírTV