2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Tíz év alatt az egymillió új munkahely gyakorlatilag megvalósult

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője és Bayer Zsolt publicista voltak.

  • Sajtóklub: Tíz év alatt az egymillió új munkahely gyakorlatilag megvalósult

A hétvégén volt tízéves a kétharmad. 2010. április 25-én hirdette meg Orbán Viktor a nemzeti együttműködés rendszerét. A témával kapcsolatban Huth Gergely műsorvezető azt kérdezte, hogy mit adott nekünk ez a kormány?

„Annak idején mi úgy fogalmaztunk, hogy ez volt a kétharmados forradalom, mert alkotmányos keretek között egy országgyűlési választáson, de valójában olyan mértékű felhatalmazást adott a magyar nép a Fidesz-KDNP-nek, amire addig nem volt példa a magyar demokrácia történetében és azóta pontosan tudjuk, hogy ez egy elképesztő erejű elhatározás volt, amely Istennek hála tartósnak is bizonyult.(…)”

-        mondta Bencsik András.

„(…) Jó tudni azt, hogy eltelt tíz év és három ciklus óta folyathatja a miniszterelnök azt a munkát, amit akkor megkezdett. Mi volt akkor? Egy tönkretett, kivéreztetett, a végletekig eladósodott, az IMF köldökzsinórján, lélegeztetőgépén – hogy aktuális legyek – csüngő ország, munkanélküliséggel, inflációval, teljes kilátástalansággal és a külföldi pénzre ráfeszülve. Mi van azóta? Azóta lett – ahogy ezt megígérte a miniszterelnök már akkor, az első ciklus legelején – hogy tíz év alatt egymillió munkahely, ez gyakorlatilag megvalósult, még akkor is, ha most a járvány miatt több a munkanélküli, mint szabadna lennie (…)”

-        válaszolta Bayer Zsolt.

„Volt az én rövidke életemben három olyan pillanat, amikor a kommunisták majd a posztkommunisták majdnem teljesen tönkretették a hazámat. Az egyik ilyen volt 1989-90, abból is kijöttünk. A másik volt a Bokros-csomag, nagy nehezen abból is kikászálódtunk. Majd teljesen érthetetlenül jött a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai neve által fémjelzett korszak. 2010 tehát nekem egyfajta elégtétel volt.(…)

-        tette hozzá Gajdics Ottó.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Gyermekvédelmi tüntetés ? + videó

Sajtóklub - Gyermekvédelmi tüntetés ? + videó

Az adásban Gajdics Ottó, Szabó László, Néző László és Bencsik András megbeszélték a miniszterelnöki évértékelő legfontosabb üzeneteit, de elmondták véleményüket a baloldali influenszerek által szervezett "gyermekvédelmi" tüntetésről is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!