2020. augusztus 15.,
szombat, Mária napja

Sajtóklub: Tíz év alatt az egymillió új munkahely gyakorlatilag megvalósult

Hír TV

2020. április 27., hétfő 21:55

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője és Bayer Zsolt publicista voltak.

A hétvégén volt tízéves a kétharmad. 2010. április 25-én hirdette meg Orbán Viktor a nemzeti együttműködés rendszerét. A témával kapcsolatban Huth Gergely műsorvezető azt kérdezte, hogy mit adott nekünk ez a kormány?

„Annak idején mi úgy fogalmaztunk, hogy ez volt a kétharmados forradalom, mert alkotmányos keretek között egy országgyűlési választáson, de valójában olyan mértékű felhatalmazást adott a magyar nép a Fidesz-KDNP-nek, amire addig nem volt példa a magyar demokrácia történetében és azóta pontosan tudjuk, hogy ez egy elképesztő erejű elhatározás volt, amely Istennek hála tartósnak is bizonyult.(…)”

-        mondta Bencsik András.

„(…) Jó tudni azt, hogy eltelt tíz év és három ciklus óta folyathatja a miniszterelnök azt a munkát, amit akkor megkezdett. Mi volt akkor? Egy tönkretett, kivéreztetett, a végletekig eladósodott, az IMF köldökzsinórján, lélegeztetőgépén – hogy aktuális legyek – csüngő ország, munkanélküliséggel, inflációval, teljes kilátástalansággal és a külföldi pénzre ráfeszülve. Mi van azóta? Azóta lett – ahogy ezt megígérte a miniszterelnök már akkor, az első ciklus legelején – hogy tíz év alatt egymillió munkahely, ez gyakorlatilag megvalósult, még akkor is, ha most a járvány miatt több a munkanélküli, mint szabadna lennie (…)”

-        válaszolta Bayer Zsolt.

„Volt az én rövidke életemben három olyan pillanat, amikor a kommunisták majd a posztkommunisták majdnem teljesen tönkretették a hazámat. Az egyik ilyen volt 1989-90, abból is kijöttünk. A másik volt a Bokros-csomag, nagy nehezen abból is kikászálódtunk. Majd teljesen érthetetlenül jött a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai neve által fémjelzett korszak. 2010 tehát nekem egyfajta elégtétel volt.(…)

-        tette hozzá Gajdics Ottó.

Hír TV