2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Sajtóklub

Sajtóklub: Tarlós férfiasan ad acta helyre rakta Karácsony szájszagú Sancho Panzáját

Ha hétfő, akkor Sajtóklub a Hír TV-n! Valóban a magyarok érdekeit képviseli-e a Momentum, amikor azt veti fel: ha az ország nem fogad be migránsokat, fizessen extra pénzt a befogadó országoknak? Erről is szó volt a Sajtóklub című adásban. Bayer Zsolt és vendégei kielemezték Tordai Bence újabb botrányát, annak kapcsán, hogy a minap a Párbeszéd politikusa Tarlós István sajtótájékoztatóját zavarta meg egyéni akciójával. Akik ezúttal sem fogták vissza magukat és a nyilvánosság előtt megfogalmazták gondolataikat: Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa és Huth Gergely, a Pestisrácok.hu főszerkesztője – a hét első napján nagyot szólt a sommás véleményük.

  • Sajtóklub: Tarlós férfiasan ad acta helyre rakta Karácsony szájszagú Sancho Panzáját

Az adás kezdetén Huth Gergely kapott lehetőséget, hogy felháborodásának hangot adhasson, ugyanis a legnépszerűbb közösségi portál egy hónapra letiltotta a profilját, ami annak tükrében még érdekesebb, hogy vele együtt megannyi jobboldali publicista is hasonlóképpen járt. Egyértelmű: a Zuckerberg-féle virtuális birodalomban is „egyfelé lejt a pálya”, a sajtószabadságnak és a szabad véleménynek csak akkor van létjogosultsága, ha azt a balos, liberális oldalról fogalmazzák meg.  

„Időről-időre szóba kerül a facebook, szoktunk róla beszélni. A Zuckerberg, aki kitalálta, az is egy becstelen gazember. A működtetői, a cenzorai, mind becstelen gazemberek. Te min csodálkozol?”

– vetette közbe a műsorvezető.

„Én nagyon-nagyon jól meglennék facebook nélkül. Ellenben a tisztelt olvasóink és nézőink ott vannak fent, akiket ilyen módon nem lehet elérni. Karácsony Gergely azonban prímán eléri extra lehetőségek által az összes reménybeli szavazóját”

– reagált rá a Pestisrácok.hu főszerkesztője.

A műsor folytatásában egy rövid bejátszás következett, amelyben az elmúlt hét talán legnagyobb „sikert” aratott produkcióját idézték, amikor Tarlós Istvánt próbálta zavarba hozni egy nyilvános eseményen a Párbeszéd ügyeletes botrányfelelőse, csakhogy a puska fordítva sült el, és az izgága Tordai Bence alaposan helyre lett téve a sztoikus nyugalmából rendíthetetlen főpolgármester által.

Bencsik András szerint Tordai egy „klasszikus provokátor”.

„Nem Új a történelemben, nagyon mélyre süllyedt az ellenzéki kampány, amikor ilyen szájtépő provokátorokat vetnek be. Nagyon nehéz reagálni egy provokátorra. Eléd áll. Nem vagy erre fölkészülve. Megszoktad a demokratikus játékszabályokat: beszélek, te meghallgatsz, beszélsz, én meghallgatom. És akkor jön egy provokátor, az arcodtól húsz centire ordít. Folyamatosan ugyanazt darálja, rögeszmésen, nem törődve azzal, hogyan reagálsz. Én azt mondom: ez szégyenletes. Szerintem Tarlós István jól reagált”

– vélekedett a Magyar Demokrata főszerkesztője, akinek meglátása szerint Tordai már egy olyan privát zónába tolakodott, amit nyílt fenyegetésként lehet csak megélni.

Huth Gergely erre csak annyit mondott: „Ráadásul Kocsis Mátétól tudjuk, hogy mindezt rossz szájszaggal teszi.”

„Mit gondol ez a mindenben és mindenhol megbukott Karácsony Gergely, hogy ez az ő népének tetszik? Vagy ha az ő népe ilyen, akkor Isten irgalmazzon Budapestnek és Magyarországnak!”

– húzta alá Bencsik András.

„Szerintem az ő népének ez tetszik. És az ő népe pont ezt várja Karácsony Gergelytől és a barátaitól. Nem ezen áll vagy bukik a főpolgármesterség, azért ezt lássuk világosan”

– vélekedett Szentesi Zöldi László, majd abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy az egész epizód tanulsága, minden a demokráciát féltő, és a normális értékrendet képviselő ember számára: az efféle provokátorok rendészeti megoldást igényelnek. Aki nem megfelelően viselkedik, azt elvezetik.

„Nyilván arra számított Karácsony Gergely, aki a kis Sancho Panzáját odaküldte, hogy majd akkor a biztonsági őrök elvezetik, s milyen jó lesz, majd nézhetjük, szegényt elhurcolják. Mos ehhez képest Tarlós István férfiasan, saját kezűleg megoldotta. Sőt: ad acta tette a problémát”

– foglalta össze a történet lényegét Huth Gergely.  

Hír TV

 

  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hölvényi György: Az Európai Néppárt egyre csak balra tolódik + videó

Hölvényi György: Az Európai Néppárt egyre csak balra tolódik + videó

A Napi aktuális vendége volt Lampé Ágnes munkatárs Szabad Európa és Haraszti Gyula újságíró Magyar Nemzet volt, akikkel többek között ezekről a témákról beszélgetett M. Dobos Marianne műsorvezető: Magyar Péter felveszi EP-mandátumát, az RMDSZ nem támogatta a TISZA Párt felvételét a Néppártba.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!