2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Sajtóklub: Kőkemény bolsevizmus, amit a baloldal megenged magának

Hír TV

2020. augusztus 17., hétfő 21:55

A Hír TV Sajtóklub című műsorában ma Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László vette górcső alá Gajdics Ottóval az elmúlt hét fontosabb bel- és külpolitikai történéseit.

Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője a műsor első témájaként azt vezette fel, hogy a magát most az ellenzék vezérévé koronázó Gyurcsány Ferenc kiadta a lövési engedélyt Vidnyánszky Attilára. Először csak azzal fenyegették meg a Nemzeti Színház direktorát, hogy földönfutóvá teszik, de nemrég egészen odáig elmentek, hogy az érdemes színházi szakember deportálását kezdték emlegetni.

Bencsik András arra hívta fel a figyelmet, hogy ismét előkerült az a kommunista berögződés, hogy Kárpátalja egyenlő Ukrajnával.

Aki lerománozza, leukránozza és leszlovákozza a határon túli magyarokat, az a legsötétebb rákosista, kádárista vonalat képviseli

– hangsúlyozta a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Bencsik Gábor szerint a baloldal továbbra sem érti meg, hogy a határon túli magyarok miért támogatják a Fideszt. Elhangzott, hogy Vidnyánszky Attila Kárpátalján szinte a semmiből hozott létre egy nagyszerű színházat, egy kiváló szakember, aki érti, hogy a magyar kultúrának mire van szüksége – szögezte le az újságíró.

Néző László az eddigiekhez hozzátette, hogy egyetért Schiffer András, volt LMP politikussal, aki azt írta Vadai Ágnes és Gyurcsány Ferenc legutóbbi kirohanásaira, hogy ezek már nem posztbolsevista hanem bolsevista megnyilvánulások. A Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője szerint,

amit az ellenzék egyes képviselői újabban megengednek maguknak a jobboldali közéleti szereplőkkel és szavazókkal szemben, az kőkemény bolsevizmus.

Gajdics Ottó szerint a ráolvasástól senki sem lesz fasiszta, ha jobban belegondolunk, amit a baloldal művel, az sokkal inkább hajaz a fasizmusra. Ilyen kijelentéseket a nácik és a fasiszták tettek, illetve ilyen emberellenes tettekre is csak ők vetemedtek.

De az színtiszta bolsevizmus, hogy ezek már azt is meg akarják szabni, hogy miről gondolkozzunk, illetve, hogy hogyan használjuk az anyanyelvünket, milyen szavakkal, milyen kontextusban

– emelte ki a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője.

A műsor második felében nem mehettek el szó nélkül a hétvégi szivárványos mozgalom főbb mozzanatai mellett, amelyek heves társadalmi visszhangot is kiváltottak.

Teljes adás:

Hír TV