2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sajtóklub

Sajtóklub: Kőkemény bolsevizmus, amit a baloldal megenged magának

A Hír TV Sajtóklub című műsorában ma Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László vette górcső alá Gajdics Ottóval az elmúlt hét fontosabb bel- és külpolitikai történéseit.

  • Sajtóklub: Kőkemény bolsevizmus, amit a baloldal megenged magának

Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője a műsor első témájaként azt vezette fel, hogy a magát most az ellenzék vezérévé koronázó Gyurcsány Ferenc kiadta a lövési engedélyt Vidnyánszky Attilára. Először csak azzal fenyegették meg a Nemzeti Színház direktorát, hogy földönfutóvá teszik, de nemrég egészen odáig elmentek, hogy az érdemes színházi szakember deportálását kezdték emlegetni.

Bencsik András arra hívta fel a figyelmet, hogy ismét előkerült az a kommunista berögződés, hogy Kárpátalja egyenlő Ukrajnával.

Aki lerománozza, leukránozza és leszlovákozza a határon túli magyarokat, az a legsötétebb rákosista, kádárista vonalat képviseli

– hangsúlyozta a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Bencsik Gábor szerint a baloldal továbbra sem érti meg, hogy a határon túli magyarok miért támogatják a Fideszt. Elhangzott, hogy Vidnyánszky Attila Kárpátalján szinte a semmiből hozott létre egy nagyszerű színházat, egy kiváló szakember, aki érti, hogy a magyar kultúrának mire van szüksége – szögezte le az újságíró.

Néző László az eddigiekhez hozzátette, hogy egyetért Schiffer András, volt LMP politikussal, aki azt írta Vadai Ágnes és Gyurcsány Ferenc legutóbbi kirohanásaira, hogy ezek már nem posztbolsevista hanem bolsevista megnyilvánulások. A Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője szerint,

amit az ellenzék egyes képviselői újabban megengednek maguknak a jobboldali közéleti szereplőkkel és szavazókkal szemben, az kőkemény bolsevizmus.

Gajdics Ottó szerint a ráolvasástól senki sem lesz fasiszta, ha jobban belegondolunk, amit a baloldal művel, az sokkal inkább hajaz a fasizmusra. Ilyen kijelentéseket a nácik és a fasiszták tettek, illetve ilyen emberellenes tettekre is csak ők vetemedtek.

De az színtiszta bolsevizmus, hogy ezek már azt is meg akarják szabni, hogy miről gondolkozzunk, illetve, hogy hogyan használjuk az anyanyelvünket, milyen szavakkal, milyen kontextusban

– emelte ki a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője.

A műsor második felében nem mehettek el szó nélkül a hétvégi szivárványos mozgalom főbb mozzanatai mellett, amelyek heves társadalmi visszhangot is kiváltottak.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Március 15. idei üzenete + videó

Sajtóklub: Március 15. idei üzenete + videó

Sajtóklubban Bayer Zsolt, Bencsik Gábor, Gajdics Ottó és Néző László megbeszélik a március 15-i ünnepi megemlékezések és beszédek legfontosabb üzeneteit, véleményt mondanak arról, hogy Magyar Péter hamarosan pártot alapít, és szót ejtenek arról is, hogy Szentkirályi Alexandra a Fidesz jelöltje Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!