2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Sajtóklub

Sajtóklub: Ha Európa megtagadja a kereszténységet, akkor önmagát tagadja meg

A tavalyihoz hasonlóan az idén is rendhagyó volt a húsvét, aminek a súlyos járványhelyzet volt az oka. De, vajon van-e egy mélyebb, szimbolikus tartalma az egyre üresebben kongó ünnepnek? Messze járunk-e a valóságtól, ha azt kérdezzük: Európa éppen készül végképp megtagadni keresztény gyökereit? A Sajtóklub vendégei Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó újságíró és Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője. Műsorvezető: Bayer Zsolt.

  • Sajtóklub: Ha Európa megtagadja a kereszténységet, akkor önmagát tagadja meg

Miközben Európa készül megtagadni keresztény gyökereit, ez a járvány pedig arra kényszeríti Európát, hogy önmagával szembe nézzen Bencsik András szerint. A Magyar Demokrata főszerkesztője úgy véli, eljött az idő, hogy ki-ki szembenézzen a hitével, a gyengeségeivel, az erejével. Hozzátette: miközben a keresztény világ az emberi történelem legnagyobb csodáját, Jézus feltámadását ünnepli, aközben a magunk feltámadása nem vált teljessé.

Gajdics Ottó egy virágvasárnapi mise példázatát felidézve arról beszélt, hogyha igazán hiszünk, akkor el kell, hogy higgyük, Istennek mindig van valami célja és tetteinek valami magasabb rendű értelme.

Nem tudhatjuk előre, de mindig megpróbál minket a mi Istenünk és ha ennek a próbának megfelelünk, mert erős a hitünk, akkor mindig jobban jövünk ki belőle, mint amilyen állapotban voltunk a szenvedés előtt

– mutatott rá az újságíró.

Néző László szerint az látni, hogy a nyugati világ mintha végképp megtagadni készülne identitását, pedig Európa identitása a kereszténység nélkül nem ér semmit.

Európában minden a kereszténységből gyökerezik, elég, ha csak azt nézzük, hogy európai értékek, azok mind a kereszténységből gyökereznek (…) ha Európa megtagadja a kereszténységet, akkor önmagát tagadja meg

– mondta el a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!