2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Sajtóklub

Sajtóklub: Egy antiszemita David Pressman széder asztalánál

Tíz éve még listázta volna a zsidókat, most kipában széderezett az amerikai nagykövetségen Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke. Nincs az a jobboldali újságíró, aki mindezt szó nélkül hagyta volna. Nem tett másként Bayer Zsolt, Néző László, Bencsik András és Gajdics Ottó sem, akik a Sajtóklubban fejtették ki véleményüket a különös eseményről.

  • Sajtóklub: Egy antiszemita David Pressman széder asztalánál

David Pressman amerikai nagykövet széderestet tartott, ami a zsidó húsvét egyik legfontosabb eseménye, a vacsorán a zsidók Egyiptomból, a szolgaság földjéről való szabadulására emlékeznek. Mint ismert, az eseményre meghívást kapott a Jobbik Konzervatívok elnöke, az a Gyöngyösi Márton, aki korábban nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte és listázni akarta a zsidó származású képviselőket, sőt egy évekkel ezelőtti jobbikos lakossági fórumon súlyos antiszemita kijelentéseket tett

Bencsik András szerint az amerikai nagykövet azt akarta értésre juttatni, hogy 

mondhatunk mi itt bármit, jobboldali vagy baloldali, hazaszerető vagy nemzettagadó, ez mind nem számít, egy dolog számít, hogy ők mit mondanak, ha ő azt mondja, hogy a zsidó ünnepen egy zsidógyűlölőt odaültet az asztalhoz, akkor így a jó.

Gajdics Ottó rendkívül cinikusnak nevezte azt a magyarázkodást, hogy a széderest lényege, hogy különböző nézetű és álláspontú emberek tudjanak eszmét cserélni és barátkozni. Hozzátette: gyanítja, hogy annak az elemzőnek volt igaza, aki azt mondta, ez a lépés egy nagyon súlyos hiba volt David Pressman részéről, ő

ezt benézte, az Orbán-fóbia elvette az eszét. 

Néző László szerint egy nagykövet nem csinál semmit csak úgy magától. 

Ha tényleg az a helyzet, hogy egymástól a legtávolabb eső embereket meg kell hívni, akkor miért nem hívja meg rendszeresen Orbán Viktort? Állandóan őt kritizálják, hívja meg őt akkor, üljenek le és beszélgessenek

- jegyezte meg.

További témáink: 

  • Plakátkampány amerikai pénzből
  • Amerikai szankciós lista
  • Szijjártó Pressmannek: kéretik nem gyarmatként tekinteni ránk!
  • Titkos dokumentumok szivárogtak ki

Teljes adás: 

További epizódok

Sajtóklub: Pénzmosás gyanúja miatt is nyomoznak Karácsonyék mozgalma ellen

Sajtóklub: Pénzmosás gyanúja miatt is nyomoznak Karácsonyék mozgalma ellen

Az adóhatóság már nemcsak költségvetési csalás, hanem pénzmosás gyanújával is nyomoz a főpolgármester mozgalmának pénzügyei miatt. 2023. szeptember 24.
Sajtóklub: Sokkal többet ad a gyermekvállalás, mint amennyit elveszítesz vele

Sajtóklub: Sokkal többet ad a gyermekvállalás, mint amennyit elveszítesz vele

Ha a gyermektelenség válik általánossá, szeretett világunk szertefoszlik -fogalmazott Novák Katalin a Budapesti Demográfifi Csúcson. A témában a Sajtóklub szereplőiBencsik András, Néző László, Gajdics Ottó és Bayer Zsolt is véleményt mondtak. 2023. szeptember 17.
Sajtóklub: Az USA meg akarta buktatni Orbán Viktort a 2022-es választásokon

Sajtóklub: Az USA meg akarta buktatni Orbán Viktort a 2022-es választásokon

Larry C. Johnson egykori CIA-elemző egyenesen azt állította, az Egyesült Államok külügyminisztériuma leplezetlenül beavatkozott a 2022-es magyar országgyűlési kampányba. A cél Orbán Viktor megbuktatása volt. 2023. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Magyarnak lenni küldetés

Sajtóklub: Magyarnak lenni küldetés

Fenn kell tartani, hogy jó dolog magyarak lenni - hangsúlyozta a kormányfő a Tranziton. Orbán Viktor arról is beszélt: egyetlen esetben nem tűnik el a magyar nyelv, kultúra és történelem, ha azt fenntartjuk. A politikai évadnyitóról a Sajtóklub vendégei is elmondták véleményüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!